Vesić obišao radove na asfaltiranju puta Sopot

Milan Petrović avatar

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić posjetio je danas radove na asfaltiranju puta Sopot – Đurinci. Vesić je istaknuo da se trenutno radi na ukupno 18 kilometara puteva na teritoriji opštine Sopot, uključujući deonice Đurinci – Vlaška i Ripanj – Vlaška. Također je najavio da će se nastaviti sa projektom putem kroz naselje Ralja dužine četiri kilometra. Ministar je istaknuo da je Sopot jedinstvena prigradska opština s velikim brojem državnih puteva, te da se najviše ulaže u tu regiju.

Vesić je također govorio o projektima u Beogradu, gdje se u prošloj godini završilo 42,2 kilometara puteva, s planom za dodatnih 42,2 kilometra u budućnosti. Ukupna vrijednost ovih projekata za Beograd je oko 3,5 milijardi dinara. Ministar također ističe da će Sopot biti direktno povezan s budućom brzom saobraćajnicom „Vožd Karađorđe“ putem novog puta Sopot – Đurinci, omogućavajući bržu vezu s petljom na brzoj saobraćajnici.

Na putu Sopot – Đurinci, osim asfaltiranja, radi se i na izgradnji trotoara i svih potrebnih elemenata koji će poboljšati urbanizaciju naseljenog mjesta. Predsjednik opštine Sopot, Živorad Milosavljević, izrazio je zadovoljstvo zbog radova na saobraćajnici Sopot – Đurinci, koja je dugo godina bila zapostavljena. On ističe da će nova saobraćajnica omogućiti bolju povezanost s Avalskim putem i poboljšati kvalitetu života u tom području.

Nadzor nad radovima obavljaju pomoćnici ministra saobraćaja, Miroslav Alempić i Ivan Tejić, te generalni direktor “Srbijaput AD” i vlasnik Arbag d.o.o. Uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, te insistiranje predsjednika Aleksandra Vučića na razvoju prigradskih područja, očekuje se daljnje poboljšanje infrastrukture i životnih uvjeta u Sopotu.

Milan Petrović avatar