U saobraćajnim nezgodama jedna osoba poginula ćetiri povređene

Milan Petrović avatar

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu zabeležene su dve saobraćajne nezgode tokom vikenda, u kojima je jedna osoba izgubila život, dok su četiri osobe lakše povređene. Pripadnici saobraćajne policije su u istom periodu identifikovali i kažnjavali ukupno 152 prekršaja. U saobraćaju je isključeno 32 vozača, od kojih je 23 vozilo pod dejstvom alkohola.

Tokom patrole na području Zrenjanina, zaustavljen je 57-godišnji vozač automobila „volvo“, koji je vozio sa 1,40 promila alkohola u organizmu. Protiv njega je podneta krivična prijava, dok će svi vozači koji su počinili prekršaje biti procesuirani na odgovarajući način. Saobraćajna policija aktivno radi na povećanju bezbednosti u saobraćaju i suzbijanju neodgovornog ponašanja u saobraćaju.

Važno je da vozači budu svesni posledica vožnje pod uticajem alkohola i drugih supstanci, te da primenjuju propisane mere sigurnosti prilikom vožnje. Bezbednost u saobraćaju treba da bude prioritet za sve učesnike u saobraćaju, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda i saobraćajnih povreda. Obavezan je poštovanje saobraćajnih propisa i pravila, kao i odgovorno ponašanje za volanom.

Saobraćajna policija će nastaviti sa svojim aktivnostima na suzbijanju prekršaja i promociji bezbedne vožnje, kako bi se osigurala sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Vozači treba da budu svesni svoje odgovornosti za svoju i tuđu bezbednost na putu, te da se pridržavaju saobraćajnih propisa u svakom trenutku.

Iz Policijske uprave u Zrenjaninu apeluju na sve učesnike u saobraćaju da voze bezbedno, poštujući pravila i propise, te da budu odgovorni za svoje postupke u saobraćaju. Bezbednost u saobraćaju je zajednička odgovornost svih učesnika, te je važno da svi budu svesni svog doprinosa u stvaranju sigurnijeg saobraćaja.

Saobraćajna policija će nastaviti sa svojim preventivnim i represivnim merama kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda i povređenih u saobraćaju. Očekuje se od vozača da budu odgovorni, uzdržavajući se od vožnje pod dejstvom alkohola i drugih supstanci, te da uvek voze pažljivo i odgovorno.

Zapamtite, vaša bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju su u vašim rukama. Poštujte saobraćajne propise, vozite bezbedno i budite odgovorni za svoje postupke na putu. Saobraćajna policija je tu da osigura vašu sigurnost, ali je vaša odgovornost da je poštujete i doprinesete sigurnijem saobraćaju za sve.

Milan Petrović avatar