Privredna komora Srbije finansira učešće 24 domaća startapa na veb samitu u Lisabonu

Milan Petrović avatar

Privredna komora Srbije finansirat će 24 startapa koji će prvi put organizovano nastupiti na Web Summit-u u Lisabonu. Prijave za učešće traju do 25. jula, a sam summit će se održati od 11. do 14. novembra. Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež pozvao je sve zainteresovane startapove da se prijave na konkurs „Start to play“, ističući da je Web Summit najveća tehnološka manifestacija u svetu.

Srbija će ove godine imati priliku da se predstavi na prestižnom Web Summit-u u Lisabonu, zahvaljujući podršci Privredne komore Srbije koja će finansirati 24 domaća startapa. Ova prilika je dragocena za mlade preduzetnike koji žele da unaprede svoje poslovanje i steknu nova znanja i kontakte u tehnološkom svetu.

Web Summit je godišnja konferencija koja okuplja vodeće stručnjake iz oblasti tehnologije, preduzetništva i inovacija. Svojim brojnim panelima, radionicama i predavanjima, pruža učesnicima priliku da čuju najnovije trendove, razmene iskustva i unaprede svoje poslovanje. Osim toga, ovo je odlična prilika za networking i sklapanje poslovnih partnerstava.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, istakao je značaj Web Summit-a za domaće startape, naglašavajući da je ovo prilika da se povežu sa svetskim liderima, investitorima i stručnjacima iz različitih oblasti. Čadež je pozvao sve zainteresovane startapove da iskoriste ovu priliku i prijave se za učešće na ovom prestižnom događaju.

Prijave za učešće na Web Summit-u traju do 25. jula, a selekcija startapa će biti vršena na osnovu inovativnosti, potencijala za rast i internacionalizaciju, kao i motivacije tima. Odabrani startapi će dobiti priliku da predstave svoje ideje i proizvode na globalnoj sceni, steknu nove kontakte i mentorsku podršku.

Web Summit će se održati od 11. do 14. novembra u Lisabonu, a očekuje se učešće više od 70.000 učesnika iz preko 160 zemalja širom sveta. Ovo je jedinstvena prilika za startape da se povežu sa najvećim imenima iz sveta tehnologije i biznisa, razmene iskustva i steknu nova znanja koja će im pomoći u razvoju njihovih biznisa.

Privredna komora Srbije je prepoznala značaj podrške domaćim startapovima i njihovom učešću na međunarodnim manifestacijama kao što je Web Summit. Ova inicijativa ima za cilj da podrži razvoj inovativnih tehnoloških projekata u Srbiji, kao i da promoviše domaće startape na globalnom tržištu.

Pored finansijske podrške, Privredna komora Srbije će pružiti mentorstvo i savetovanje odabranih startapova, kako bi im pomogla da maksimalno iskoriste svoje učešće na Web Summit-u. Ova podrška će im omogućiti da unaprede svoje poslovanje, steknu nova znanja i kontakte, kao i da se povežu sa potencijalnim investitorima i partnerima.

Učesnici koji budu odabrani za učešće na Web Summit-u imaće priliku da prisustvuju panelima, radionicama i predavanjima sa vodećim stručnjacima iz oblasti tehnologije, preduzetništva i inovacija. Osim toga, imaće priliku da se predstave potencijalnim investitorima i partnerima, razmene iskustva sa drugim startapovima i steknu nova znanja koja će im pomoći u daljem razvoju njihovih projekata.

Web Summit je jedna od najprestižnijih tehnoloških konferencija u svetu, koja okuplja vodeće stručnjake, investitore i preduzetnike iz različitih oblasti. Ova manifestacija pruža učesnicima jedinstvenu priliku da se povežu sa svetskim liderima, steknu nova znanja i kontakte, kao i da unaprede svoje poslovanje i razviju svoje projekte.

Srbija će ove godine po prvi put organizovano nastupiti na Web Summit-u, zahvaljujući podršci Privredne komore Srbije koja će finansirati 24 domaća startapa. Ova inicijativa ima za cilj da promoviše domaće startape na globalnoj sceni, omogući im da se povežu sa svetskim liderima i investitorima, kao i da unaprede svoje poslovanje i razviju svoje projekte.

Za sve zainteresovane startape, ovo je jedinstvena prilika da se predstave na jednoj od najprestižnijih tehnoloških konferencija u svetu, steknu nova znanja i kontakte, kao i da unaprede svoje poslovanje. Prijave za učešće traju do 25. jula, a pozivamo sve mlade preduzetnike da iskoriste ovu priliku i prijave se na konkurs „Start to play“ i uđu u svet tehnoloških inovacija i preduzetništva.

Milan Petrović avatar