PKS vodi na Web Summit: Počela prijava startapa

Milan Petrović avatar

Privredna komora Srbije finansira 24 startapa za Web Summit 2021 u Lisabonu

Danas je počela prijava za učešće domaćih startapa na Web Summit 2021 u Lisabonu, a rok za prijavu traje do 25. jula. Privredna komora Srbije će finansirati učešće 24 startapa koji će ove godine prvi put organizovano nastupiti na ovom samitu.

Web Summit će se održati od 11. do 14. novembra, a predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, pozvao je zainteresovane startapove da se prijave za konkurs „Start to play“, čija selekcija traje do septembra.

Čadež ističe da je Web Summit u Lisabonu najveća tehnološka manifestacija u svetu i da je to prilika za startapove da se obuče i pripreme za uspešan biznis. Srpski startapovi će imati svoje „veliko ostrvo“ na samitu gde će predstaviti svoje mogućnosti partnerima iz inostranstva.

Prošlogodišnji učesnici iz Srbije imali su uspeh na Web Summitu, kao što je to bio slučaj sa startapom „Petsie“ koji je svoju pametnu četkicu za pse prodao u više od 15 evropskih zemalja i Americi.

Nemanja Jovičić, član tima Web Summit Srbije, ističe da uslovi za prijavu podrazumevaju da startapovi budu iz Srbije, mlađi od pet godina, rade kao samostalna organizacija, imaju veb sajt, logo i unikatni softverski ili hardverski proizvod.

Selekcija će se odvijati putem javnog glasanja za video prezentaciju, a finalni izbor 24 startapa će se obaviti na događaju petog septembra.

Prošlogodišnji Web Summit u Lisabonu okupio je više od 70.000 učesnika, više od 2.600 startapa i oko 900 investitora. Pratite sve vesti i informacije o ovom događaju na našem Telegram kanalu i preuzmite našu iOS ili Android aplikaciju 24sedam.

Pratite nas i na društvenim mrežama kako biste bili u toku sa najnovijim vestima iz Srbije i sveta.

Milan Petrović avatar