Opozicija u Čačku kandidovala advokata Ćalovića za gradonačelnika, vladajuća koalicija tvrdi da ima većinu

Milan Petrović avatar

Opozicija u gradu Čačku proglasila je advokata Ivana Ćalovića za novog gradonačelnika, tvrdeći da su pobedili na lokalnim izborima. Četiri opozicione liste su zatražile od aktuelne vlasti da se povuče, iako konačni rezultati iz gradske izborne komisije još uvek nisu objavljeni. Duško Brković sa liste Čačak protiv nasilja je istaknuo brojne nepravilnosti u izbornom procesu.

Ivan Ćalović je apelirao na čelnike SNS-a da prihvate poraz na izborima mirno i da se pomire s tim da odlaze u opoziciju. On je obećao da neće tolerisati korupciju i kriminal u gradskoj upravi. Nakon toga, vladajuća koalicija okupljena oko SNS-a izjavila je da će poštovati prigovore opozicije i formirati Skupštinu grada Čačka u skladu sa zakonom.

Predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović tvrdi da je opozicija iskoristila zabunu u procesu kontrole izbornih rezultata kako bi postigla svoje ciljeve. Opozicione liste su podnele zahtev za uvid i kontrolu, ali kontrola nije odobrena jer nije bila zakonski definisana.

Čačak se nalazi u političkoj krizi nakon lokalnih izbora, sa opozicijom koja tvrdi da je pobedila, dok vladajuća stranka pokušava da prihvati rezultate i preda vlast novom gradonačelniku. Nadamo se da će se situacija rešiti mirno i u skladu sa zakonom kako bi grad mogao da funkcioniše bez političkih tenzija.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: