VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA KUPAČE NA ADI: Oglasili se iz spasilačke službe

Milan Petrović avatar

Koordinator spasilačke službe Jovan Laušević apelovao je na građane da poštuju pravila na beogradskoj Adi Ciganliji i naveo da spasioci imaju svega par intervencija van plažne ograde, jer je njihov fokus u plažnoj ogradi. Voda je prijatna, 26 do 28 stepeni, ali u dubljem delu postaje hladnija, pa se kupanje preporučuje do bova. Laušević je istaknuo da u vodu treba ulaziti postepeno i nikako pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci. Roditelji sa malom decom trebaju se javiti spasiocima pri ulasku u vodu, kako bi pazili na njih i na ljude koji su slabiji plivači. Vikendom je veći broj kupača, pa su neke pozicije spasilaca udvojene. Spasilačka služba ima odličnu saradnju sa hitnom pomoći, komunalnom policijom, policijom i obezbeđenjem Ade Ciganlije. Posetioci Adu Ciganliju opisuju kao odličnu opciju za rashlađivanje tokom vrelih dana, ističući raznovrsne aktivnosti poput vožnje bicikla, odbojke na pesku i društvenih igara na plaži.

Jovan Laušević, koji je koordinator spasilačke službe na beogradskoj Adi Ciganliji, apelovao je na građane da poštuju pravila kupanja i ponašanja na popularnom kupalištu. Spasioci su do sada imali samo nekoliko intervencija van plažne ograde, jer je njihov fokus prvenstveno na plaži. Voda je trenutno prijatna temperatura, između 26 i 28 stepeni, ali postaje hladnija u dubljem delu jezera, što može izazvati neželjene situacije. Stoga je preporučeno kupanje do bova kako bi se izbegli potencijalni problemi.

Laušević je naglasio da je važno da građani ulaze postepeno u vodu, bez upotrebe alkohola ili droga. Takođe je apelovao na roditelje sa malom decom da se jave spasiocima prilikom ulaska u vodu kako bi se posebno obratila pažnja na njih, ali i na osobe koje su slabiji plivači. Spasioci su raspoređeni na 30 pozicija širom Ade Ciganlije, sa ukupno 60 spasilaca koji su dežurni tokom vrelih dana, posebno vikendom kada je veći broj posetilaca.

Laušević je istakao da spasilačka služba odlično sarađuje sa hitnom pomoći, komunalnom policijom, policijom i obezbeđenjem Ade Ciganlije, formirajući tako efikasnu timsku podršku za bezbednost posetilaca. Posetioci Adi Ciganlije su izrazili zadovoljstvo toplom vodom i raznovrsnim aktivnostima koje nudi kupalište. Često dolaze tokom vrelih dana kako bi se rashladili i uživali u odmoru.

Jedan od posetilaca je istakao da je Ada odlična opcija za one koji nisu išli na letovanje, dok su drugi posetioci pohvalili brojne aktivnosti poput vožnje bicikla, odbojke na pesku i društvenih igara na plaži. Dve posetiteljke su istakle da dolaze češće tokom vrućina, gde se sunčaju, plivaju, igraju karte i uživaju u opuštenoj atmosferi koje nudi Ada Ciganlija.

Ukupno gledano, spasioci na Adi Ciganliji apeluju na građane da se pridržavaju pravila i preporuka kako bi uživali u bezbednom kupanju i aktivnostima na ovom popularnom beogradskom kupalištu. Suradnja sa hitnom pomoći, policijskim snagama i obezbeđenjem je ključna za brzu i efikasnu reakciju u slučaju potrebe, dok posetioci uživaju u toplim vodama jezera i raznovrsnim aktivnostima tokom letnjih dana.

Milan Petrović avatar