Obilaznicom oko Niša pišemo istoriju i menjamo lice Srbije

Milan Petrović avatar

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je danas sa šefom Delegacije EU, Emanuelom Žiofreom, obeležio početak radova na izgradnji železničke obilaznice oko Niša. Ova investicija predstavlja deo većeg projekta izgradnje pruge Niš – Dimitrovgrad, a Evropska unija je donirala 80 miliona evra za prugu i 35 miliona evra za obilaznicu. Planirano je ubrzanje izgradnje pruge Beograd – Niš, sa očekivanim vremenom putovanja od Beograda do Niša za 40 minuta. Predsednik Vučić ističe važnost ove investicije za razvoj južnog dela Srbije, kao i zahvalnost prema EU za podršku.

Vučić takođe naglašava transparentnost procesa investicija u zemlji, ističući da se raduje svakom projektu i da nema problema u vezi sa tim. On je ponosan na veliki broj glasova koje je lista „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ osvojila na lokalnim izborima, ističući podršku građana za realizovane projekte. Upozorava opoziciju da ne pridaje veliku pažnju istraživanjima koja pokazuju visoku podršku SNS-u, naglašavajući da se fokusira na rad i unapređenje zadovoljstva građana.

Sa očekivanjem da lista SNS, kojoj pripada, može da osvoji preko 51 odsto glasova, Vučić poručuje da je njegova lična podrška na istorijskom maksimumu. Na pitanje novinara o navodima lista Nova o gubitku podrške, on odgovara da se informiše kroz istraživanja i teži da ispravi nedostatke koje građani ističu. Neprihvaćanje izvinjenja od strane Nove za neistine o ruskim zvaničnicima pokazuje Vučićevu odlučnost u suočavanju sa političkim optužbama.

U celini, ovi događaji u Nišu pokazuju angažovanost predsednika Vučića u razvoju infrastrukture, transparentnosti u upravljanju investicijama, kao i političku podršku koju uživa među građanima. Investmenti u saobraćajnu infrastrukturu i podrška EU su koraci ka modernizaciji Srbije, posebno na jugu zemlje. Vučićeva rešenost da nastavi sa realizacijom projekata i fokusiranost na unapređenje života građana su ključni elementi njegove političke platforme.

Milan Petrović avatar