Momirović o navodnoj zabrani izvoza ulja u Crnu Goru

Milan Petrović avatar

Ministar unutarnje i vanjske trgovine Tomislav Momirović danas je izjavio da je priča o zabrani izvoza ulja iz Srbije u Crnu Goru „izuzetno nekorektna i niska“ te da se nada da će biti posljednja. Momirović je rekao da ne postoji zabrana izvoza ulja u Crnu Goru te da crnogorski ministar ekonomskog razvoja, Nika Đelošaj, dobro zna tu činjenicu.

Ministar je naveo da ministarstvo vodi računa o domaćem tržištu kako bi osiguralo da rezerve budu popunjene i da snabdijevanje bude redovno za građane Srbije. Također je istaknuo da Srbija štiti svoje interese, svoju ekonomiju i poljoprivrednike te će se tako ponašati i u budućnosti. Momirović je prokomentirao kako se nada da će crnogorski ministar prihvatiti činjenicu da se Srbija ne vraća u prošlost već da jača svoje ekonomske potencijale.

Ministar Momirović je također rekao da je proverio situaciju vezanu za trgovinu uljem te da ne postoje nikakvi problemi u tom području. Naglasio je važnost ekonomije te poručio da bi crnogorski ministar Đelošaj to trebao znati. Ministar je istaknuo kako je ekonomija najvažnija te da je to nešto što bi trebao znati i ministar Đelošaj.

Srbija želi jačati svoje ekonomske i političke potencijale te se nada da će se suradnja s Crnom Gorom nastaviti na konstruktivan način. Ministar Momirović je uputio poruku crnogorskim vlastima da je važno njegovati dobre odnose i suradnju te da ekonomija treba biti u fokusu. Kako je istaknuo, Srbija će nastaviti štititi svoje interese u budućnosti te će se ponašati u skladu s time.

Činjenica da ministar Momirović javno komentira ovu temu ukazuje na važnost koju Srbija pridaje trgovinskim odnosima s Crnom Gorom te na želju za razjašnjenjem eventualnih nesporazuma. Nadamo se da će ova situacija doprinijeti jačanju suradnje između dvije zemlje te da će se trgovina između Srbije i Crne Gore nastaviti bez prepreka.

Milan Petrović avatar