Lučić o prihodu Telekoma

Milan Petrović avatar

Telekom Srbija ostvario je rast prihoda i operativne dobiti od najmanje 15 odsto u prvih šest meseci ove godine, sa tržišnim učešćem od 53 odsto u zemlji. Generalni direktor kompanije, Vladimir Lučić, istakao je da su prihodi od korisnika porasli za 58 odsto u proteklih šest godina, dok je broj korisnika televizije i interneta značajno povećan. Telekom Srbija sada ima tržišno učešće od 53 odsto, dok SBB ima 39 odsto. Lučić je najavio međunarodnu ekspanziju kompanije u zemlje poput Nemačke, Turske i SAD-a, sa ciljem prihoda od preko 3 milijarde evra u narednim godinama.

Kompanija je uložila u izgradnju optičke mreže i mobilnu mrežu, pružajući kvalitetne medijske sadržaje. Telekom Srbija je, prema zvaničnim podacima Ratela, najkvalitetniji mobilni operator u Srbiji. Lučić je istakao da je kompanija među najmanje zaduženim operaterima u Evropi, sa mogućnošću za dalje investicije i međunarodno širenje. Što se tiče dežurnih kritičara, poput Junajted Grupe, Lučić je istakao da njihovi poslovni problemi rezultiraju napadima na Telekom Srbija.

Lučić je naglasio da Telekom Srbija pruža doprinos Srbiji kroz plaćanje poreza, investicije i podršku fudbalskim ligama. Generalni direktor kompanije smatra da su radnici Telekoma Srbija najveća pobeda, jer im je omogućio poboljšanje životnog standarda i zadržavanje stručnjaka u kompaniji. Lučić je izrazio ponos na svoje kolege i uspehe kompanije, naglašavajući da je fokusiran na dalji rast i uspeh Telekoma Srbija.

Milan Petrović avatar