VUČIĆ POSLE POSETE NIŠU: Menjamo lice Srbije, pravimo drugačiju, moderniju, bogatiju Srbiju (VIDEO)

Milan Petrović avatar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Niš kako bi prisustvovao ceremoniji početka izgradnje železničke obilaznice oko grada. Ova obilaznica ima za cilj da rastereti putnički i teretni saobraćaj kroz grad, što će doprineti boljoj povezanosti sa drugim delovima zemlje.

Tokom posete, predsednik Vučić obišao je radove na pripremi terena za izgradnju obilaznice i razgovarao sa radnicima koji su angažovani na projektu. On je istakao značaj ove investicije za Niš i Srbiju u celini, naglašavajući da će nova železnička obilaznica unaprediti transportnu infrastrukturu i ubrzati ekonomske aktivnosti u regionu.

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša deo je šire strategije Vlade Srbije za modernizaciju železničkog saobraćaja i unapređenje povezanosti sa evropskim transportnim koridorima. Projekat obuhvata izgradnju novih pruga, mostova i tunela koji će omogućiti efikasniji prevoz putnika i robe između Niša i drugih gradova u zemlji.

Investicija u železničku obilaznicu takođe će doprineti smanjenju zagađenja vazduha i buke u gradu, jer će se teretni saobraćaj preusmeriti na novu trasu van urbanog jezgra. Očekuje se da će nova obilaznica doneti benefite i lokalnom stanovništvu, jer će smanjiti saobraćajne gužve i poboljšati kvalitet života u Nišu.

Predsednik Vučić istakao je da je izgradnja železničke obilaznice deo šire strategije za unapređenje infrastrukture u Srbiji, koja uključuje izgradnju novih puteva, mostova i aerodroma. On je naglasio da je vlada posvećena poboljšanju uslova za život građana i privlačenju stranih investicija kako bi se podstakao ekonomski razvoj zemlje.

Ova investicija u železničku infrastrukturu deo je većeg plana Srbije da postane regionalni transportni centar i da se poveže sa evropskim transportnim mrežama. Modernizacija železnice je ključna za razvoj ekonomije zemlje i jačanje konkurentnosti na međunarodnom tržištu.

Pored izgradnje železničke obilaznice, Vlada Srbije radi na unapređenju drugih vidova transporta, kao što su vazdušni saobraćaj i rečni transport. Cilj je da se stvore bolji uslovi za prevoz putnika i robe kako bi se podstakla trgovina i ekonomski razvoj zemlje.

Investicija u železničku infrastrukturu takođe će doprineti razvoju turizma u Nišu, jer će bolja povezanost sa drugim gradovima omogućiti brži i efikasniji transport turista. Grad Niš je veoma bogate istorije i kulturne baštine, te ova investicija će omogućiti veći broj turista da posete ovaj grad i upoznaju njegove znamenitosti.

Ukupna vrednost projekta izgradnje železničke obilaznice oko Niša iznosi nekoliko stotina miliona evra, a očekuje se da će radovi biti završeni u narednim godinama. Ova investicija je deo šire strategije Vlade Srbije za modernizaciju infrastrukture i unapređenje ekonomskog razvoja zemlje.

Predsednik Vučić je tokom posete Nišu naglasio da je investicija u železničku obilaznicu važna za razvoj grada i unapređenje transportne povezanosti sa drugim regionima u zemlji. On je istakao da će nova obilaznica omogućiti brži i efikasniji transport robe i putnika, što će doprineti ekonomskom razvoju i otvaranju novih radnih mesta.

Ukupno, izgradnja železničke obilaznice oko Niša predstavlja važan korak ka modernizaciji transportne infrastrukture u Srbiji i unapređenju povezanosti sa evropskim tržištem. Ova investicija će doprineti razvoju privrede, smanjenju zagađenja i poboljšanju uslova života građana Niša, te je od velikog značaja za dalji ekonomski razvoj zemlje.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: