Kurs dinara prema evru za 8. februar

Milan Petrović Avatar

Zvanični srednji kurs dinara za evro neće se promeniti sutra i iznosiće 117,1571 dinara, objavila je Narodna banka Srbije. Ovo predstavlja neznatnu promenu u odnosu na sredu.

Dinar će prema evru biti jači za 0,1 odsto u odnosu na pre mesec dana, kao i na godišnjem nivou, a od početka godine nije imao promene.

Indikativni kurs dinara prema dolaru danas je slabiji za 0,1 odsto i iznosi 108,8922 dinara za dolar. Dinar je prema dolaru slabiji za 1,6 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači je za 0,4 odsto, a od početka godine manji je za 2,8 procenta.

Uz to, korisnike su obavestili da mogu da prate sve vesti iz Srbije i sveta na njihovom Telegram kanalu i da instaliraju njihovu iOS ili android aplikaciju. Takođe, mogu ih pratiti na društvenim mrežama.

Iako nema značajnih promena u odnosu na prethodne dane, ovakve informacije su važne za građane Srbije, posebno za one koji se bave poslovima koji uključuju konverziju valuta. Uz to, ovo pruža uvid i u ekonomsku situaciju zemlje i njen odnos prema evru i dolaru.

Na kraju, bitno je istaći da je ovakva stabilnost dinara važna za održavanje ekonomske ravnoteže i za građane i za same državne finansije. Sve u svemu, zvanični srednji kurs dinara za evro i dolar predstavlja važnu vest za građane Srbije.

Milan Petrović Avatar