Deda Momčilo kome je ispala beba u Paraćinu, pre 14 godina izgubio blizance u požaru

Milan Petrović Avatar

Porodica iz grada Paraćina doživjela je još jednu tragediju s obzirom da je četvoromesečni Njegoš preminuo nakon što je pao iz nosiljke sa prvog sprata zgrade u podrum. Nesreća se dogodila u prisustvu roditelja i starije sestre preminule bebe. Ovo nije prvi put da se događa tragedija u ovoj porodici, jer je otac preminule bebe pre 14 godina izgubio brata i sestru, blizance koji su imali samo tri godine u požaru. Ovaj stravičan događaj duboko je pogodio zajednicu i sve one koji su se nadali da će Njegoš preživjeti.

Istovremeno, doktori iz Univerzitetske dečje klinice u Beogradu nisu uspjeli da izbore se za život malog Njegoša, uprkos svim naporima koje su uložili. Dečak je, nažalost, preminuo osam dana nakon nesreće. Nadležni organi su naložili obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti i koje sve povrede je dijete imalo. Međutim, iako su povrede bile izuzetno teške, porodica i zajednica su ostali u šoku i tuzi zbog svega što se dogodilo.

Ova tragedija je posebno potresna jer se osvrnula na prethodnu nesreću koju je porodica doživjela prije 14 godina u iznajmljenoj kući u Glavnici. Otac sada preminule bebe izgubio je brata i sestru u požaru, koji su izgoreli u krevecu dok su spavali. Njihov stariji brat, otac bebe, tada je imao samo 11 godina i na sreću se nije povrijedio. Ovaj strašan događaj duboko je potresao zajednicu i ostavio trag trajne tuge u porodici.

Nažalost, ova tragedija ponovno je donijela bol i tugu u ovu porodicu, koja je još ranije bila raseljena s Kosova i Metohije. Komšije i ljudi iz zajednice pogođeni su ovom stravičnom nesrećom i sažaljevaju porodicu, koja je već bila suočena s toliko mnogo gubitaka. Njegoševa smrt je duboko potresna i cijela zajednica tuguje zbog gubitka tako malog djeteta.

Ovaj događaj pokazuje koliko su krhki životi djece i koliko je važno uvijek biti oprezan i pažljiv. Ova tragedija bi trebala biti upozorenje svima da obrate pažnju na sigurnost djece i izbjegavaju situacije koje ih mogu dovesti u opasnost. Nadamo se da će porodica pronaći snagu da prevaziđe ovu tragediju i da će zajednica pružiti podršku u ovim teškim vremenima. Ova nesreća treba da nas sve podstakne da budemo bolji i pažljiviji prema najmlađima u našem društvu.

Milan Petrović Avatar