Kurs dinara prema evru za 10. jul

Milan Petrović avatar

Zvanični srednji kurs dinara za evro ostaje stabilan

Narodna banka Srbije objavila je da će zvanični srednji kurs dinara za evro iznositi 117,0370 dinara, što predstavlja minimalnu promenu u odnosu na prethodni dan. Ovaj kurs ostaje nepromenjen u poređenju sa mesecom ranije, dok je na godišnjem nivou porastao za 0,2 odsto, a od početka godine za 0,1 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je u utorak bio neznatno slabiji, sa vrednošću od 108,1673 dinara za dolar. U poređenju sa prethodnim mesecom, dinar je ojačao za 0,6 odsto prema dolaru, dok je na godišnjem nivou oslabio za 1,1 odsto, a od početka godine za 2,1 odsto.

Ovo su zvanični podaci Narodne banke Srbije koji pokazuju stabilnost kursa dinara u odnosu na evro i dolar. Očekuje se da će dinar zadržati svoju vrednost u narednom periodu, uz manje fluktuacije na tržištu valuta.

U međuvremenu, građani Srbije mogu pratiti sve najnovije vesti iz zemlje i sveta putem Telegram kanala i instalirati aplikaciju 24sedam kako bi uvek bili informisani o aktuelnim dešavanjima. Pratite nas i na društvenim mrežama kako biste bili u toku sa najnovijim informacijama.

Milan Petrović avatar