Krunisana prva svetska mis veštačke inteligencije

Milan Petrović avatar

Kenza Lajli, bionička lepotica iz Maroka koja nosi hidžab, nedavno je krunisana kao prva svetska mis veštačke inteligencije. Kenza je pobedila više od 1.500 kompjuterizovanih takmičarki za ovu prestižnu titulu koja nosi nagradu od 20.000 dolara. Takmičenje lepote Fanvue World AI Creator Awards privuklo je vizionare veštačke inteligencije iz celog sveta da pokažu svoje programerske veštine. Kenza je impresionirala sudije svojom konzistentnošću i preciznošću, osvajajući prvo mesto među deset najboljih finalistica.

Kenza se ističe svojom angažovanošću kao aktivistkinja, koristeći svoju slavu za osnaživanje žena, zaštitu životne sredine i širenje pozitivne svesti o robotima. Njena ljudska kreatorka, Meriam Besa iz Maroka, podržava Kenzine stavove i vidi ovu titulu kao priliku da istakne marokanske, arapske, afričke i muslimanske žene u oblasti tehnologije.

Kenza je postala internet idol sa preko 194.000 pratilaca na društvenim mrežama, komunicirajući sa njima na sedam različitih jezika. Ona se ponosi svojim marokanskim poreklom i aktivno se zalaže za teme koje su joj važne, poput osnaživanja žena i sestrinstva. Njena pobeda kao prve mis veštačke inteligencije predstavlja važan korak ka promovisanju inkluzivnosti i raznolikosti u svetu tehnologije i lepote.

Milan Petrović avatar