„DAVILA JE DETE I VUKLA GA ZA KOSU“ Prava istina iza snimka TUČE na novosadskom bazenu – U pitanju je NASILJE NAD DECOM?!

Milan Petrović avatar

Nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi gola devojka koja udara majku sa detetom u naručju na bazenu na Sajmištu u Novom Sadu, svedoci su otkrili šta se zapravo desilo. Kupači koji su bili prisutni objasnili su da je devojka „atinašica“ zapravo pokušala da odbrani dete koje je bilo majci u naručju jer ju je majka prethodno vukla za kosu i navodno davila. Kada je devojka pokušala da zaštiti dete od nasilne majke, ona ju je napala i pokidala joj lančić i kupaći kostim.

Očevici su svedočili da je majka tukla svoje dvoje dece, jedno ih je vukla za kosu, a drugo za uho. Ljudi su pokušavali da intervenišu i zaštite decu od majčinog nasilja. Pozvali su obezbeđenje i spasioce kako bi pomogli deci. Devojka koja je pritekla u pomoć deci je rođak osobe koja je objavila snimak na društvenim mrežama. Obezbeđenje je zatražilo dolazak policije i Centra za socijalni rad kako bi se deca zaštitila jer su deca plakala, a majka je poznata da ih tuče i prosi po Novom Sadu.

Ovaj incident je izazvao veliku pažnju javnosti, a mnogi su bili podeljeni oko toga ko je bio u pravu. Dok su neki osudili devojku koja je reagovala, drugi su podržali njene napore da zaštiti dete od nasilja koje je iskusilo od strane majke. Očigledno je da je situacija na bazenu bila ozbiljna i da je ugrožena bezbednost dece.

Ipak, važno je istaći da je nasilje nad decom neprihvatljivo i da svako dete zaslužuje zaštitu od bilo kakvog oblika zlostavljanja. Roditelji imaju odgovornost da neguju bezbedno i zdravo okruženje za svoju decu, a društvo treba da podrži decu u slučaju da su izložena nasilju.

Pravilna reakcija u situacijama nasilja nad decom može uticati na njihovu budućnost i emocionalno zdravlje. Važno je da se preduzmu koraci kako bi se zaštitila deca i pružila im podrška ukoliko su izložena zlostavljanju.

Ovaj incident na bazenu u Novom Sadu treba da bude podsetnik za sve nas da budemo pažljiviji i odgovorniji prema deci u našem okruženju. Deca su naša budućnost i njihova dobrobit treba da bude prioritet u našem društvu.

Nadamo se da će ovaj slučaj biti razjašnjen i da će dete dobiti potrebnu zaštitu i podršku kako bi se oporavilo od traumatičnog iskustva na bazenu. Uvek je važno reagovati na nasilje i pružiti pomoć deci koja su ugrožena.

Nasilje nad decom je ozbiljan problem u društvu i zahteva brzu i efikasnu reakciju kako bi se zaštitila deca od potencijalne štete. Roditelji, obrazovne institucije, državne agencije i zajednica u celini treba da rade zajedno kako bi se sprečilo nasilje nad decom i pružila podrška deci koja su žrtve nasilja.

Kroz edukaciju, podizanje svesti i saradnju, možemo zajedno raditi na stvaranju sigurnijeg okruženja za decu u kojem će moći bez straha da rastu i razvijaju se. Svako dete zaslužuje pravo na srećno i bezbrižno detinjstvo, a mi kao društvo imamo odgovornost da im to omogućimo.

Milan Petrović avatar