Beograd bez frizera

Milan Petrović avatar

Dok sunce prži beogradski asfalt, mnogi građani glavnog grada Srbije suočavaju se sa neobičnim problemom – pronalaženjem frizera. Sa sezonom odmora u punom jeku, mnogi frizerski saloni su zatvoreni, a oni koji rade imaju podužu listu čekanja, dužu od reda ispred najpoznatijih gradskih noćnih klubova.

„Prvi slobodan termin je za desetak dana“, najčešći je odgovor koji dobiju očajni muškarci pokušavajući da se ošišaju pre nego što izgube svaku nadu u urednu frizuru.

Naš kolega, suočen sa nemogućom misijom da pronađe slobodnog frizera u delu Beograda u kom živi, iskoristio je šansu koja mu se ukazala tokom službenog puta u Zaječar. Iako šišanje nije bilo prioritet puta, zarasla kosa ga je primorala da ne propusti priliku.

U Zaječaru, na iznenađenje našeg kolege, pronašao je frizera bez prethodnog zakazivanja, i to po ceni koja je trostruko niža od one u Beogradu. Usluga je bila izuzetna i svaka uložena para se isplatila.

– Iako sam platio tri puta manje nego u Beogradu, usluga je bila vrhunska. Frizer je bio ljubazan i profesionalan, a ja sam izašao sa frizurom koja je premašila moja očekivanja – kaže naš kolega sa osmehom.

Izgleda da će mnogi Beograđani, bar oni koji se ne budu odlučili za šišanje u nekom drugom gradu, morati da se pomire sa činjenicom da će dočekati svoje frizere tek nakon što se završi sezona odmora. Do tada, šeširi, kape i marame postaju nezaobilazan modni dodatak na ulicama Beograda.

– Možda je vreme da uložimo u samostalno šišanje kod kuće, barem tokom ovih letnjih vremena – kroz smeh zaključuje naš kolega, nadajući se da će ovakav problem biti rešen do sledećeg leta.

Milan Petrović avatar