Zaustavna traka na bivšem auto-putu kroz Beograd vozna za sva vozila

Milan Petrović avatar

Ministar Građevinarstva, Saobraćaja i Infrastrukture Goran Vesić najavio je da će sva vozila od subote, 6. jula moći da koriste nekadašnju zaustavnu traku kao voznu traku na delu moto-puta M11, odnosno bivšeg auto-puta koji prolazi kroz Beograd. Ova inicijativa ima za cilj poboljšanje protoka saobraćaja na ovom delu puta.

Na svom Instagram nalogu, ministar je objavio da se zaustavna traka može koristiti kao vozna traka na određenim deonicama, uključujući petlju Bežanijska kosa – petlju Tošin Bunar, petlju Tošin Bunar – petlju Geneks, petlju Geneks – petlju Arena, kao i petlju Arena – petlju Sava Centar. Također, zaustavna traka će biti otvorena za saobraćaj i na deonicama petlja Autokomanda – petlja Dušanovac, petlja Dušanovac – petlja Medaković u smeru ka Nišu, petlja Autokomanda – petlja Hitna Pomoć, petlja Sava Centar – petlja Arena, petlja Arena – petlja Geneks, petlja Geneks – petlja Tošin Bunar, i petlja Tošin Bunar – petlja Bežanijska kosa u smeru ka Šidu.

Ovim potezom, ministar Vesić se nada da će se smanjiti gužve i poboljšati protok saobraćaja na ovom delu puta. Također, otvaranje zaustavne trake kao vozne trake obezbediće dodatnu sigurnost i olakšati putovanje svim učesnicima u saobraćaju.

Ova odluka ministra Vesića dobila je pozitivne reakcije od strane građana Beograda. Mnogi ističu da će ovo značajno olakšati njihovo svakodnevno putovanje i da će doprineti boljoj povezanosti različitih delova grada.

Moto-put M11, odnosno bivši auto-put koji prolazi kroz Beograd, jedan je od najvažnijih saobraćajnih pravaca u glavnom gradu Srbije. Ovaj put povezuje različite delove grada i omogućava brzu vožnju između njih. Ovim otvaranjem zaustavne trake kao vozne trake, očekuje se da će se dodatno unaprediti saobraćajna infrastruktura u Beogradu, što će imati pozitivne efekte na sve građane.

Ministar Vesić ističe da je ova odluka doneta nakon pažljive analize saobraćajnih tokova i da je cilj da se smanje gužve i poboljša efikasnost saobraćaja na ovom delu puta. Također, otvaranje zaustavne trake kao vozne trake deo je šire strategije koja ima za cilj modernizaciju saobraćajne infrastrukture u Beogradu i unapređenje uslova za sve učesnike u saobraćaju.

Saobraćajne gužve su čest problem u većim gradovima širom sveta, uključujući i Beograd. Otvranje zaustavne trake kao vozne trake jedna je od mera kojima se može efikasno rešiti ovaj problem. Ovaj potez bi trebao da doprinese boljem protoku saobraćaja i da olakša putovanje svim učesnicima u saobraćaju.

U skladu sa novom odlukom ministra Vesića, saobraćajna signalizacija će biti promenjena kako bi vozači bili informisani o novom režimu kretanja na ovom delu puta. Također, policija će sprovesti dodatne mere nadzora kako bi se osiguralo poštovanje novih pravila i propisa.

Ovim potezom, Ministarstvo Građevinarstva, Saobraćaja i Infrastrukture želi da unapredi saobraćajnu infrastrukturu u Beogradu i da omogući efikasnije kretanje svim učesnicima u saobraćaju. Očekuje se da će ova odluka imati pozitivan uticaj na sve građane Beograda i doprineti boljoj povezanosti različitih delova grada.

U zaključku, otvaranje zaustavne trake kao vozne trake na delu moto-puta M11 predstavlja važan korak ka poboljšanju saobraćaja u Beogradu. Ovaj potez će olakšati putovanje svim učesnicima u saobraćaju i doprineti boljoj povezanosti različitih delova grada. Ministar Vesić ističe da je ova odluka deo šire strategije modernizacije saobraćajne infrastrukture u Beogradu i da će imati pozitivne efekte na celokupnu saobraćajnu situaciju u glavnom gradu Srbije.

Milan Petrović avatar