VODOPAD IZMEĐU ZGRADA U RAKOVICI: Nestvaran prizor u Beogradu

Milan Petrović avatar

U posljednjih nekoliko dana, Hrvatska je zahvaćena obilnom kišom koja je izazvala poplave i probleme u gradovima diljem zemlje. U Rakovici, u Ulici 17. oktobra, došlo je do velike količine oborina koje su stvorile pravi „vodopad“ između zgrada. Voda se slivala niz ulicu, potapajući sve pred sobom, uključujući i parking na kojem su bili parkirani brojni automobili.

Građani su bili zatečeni ovim nesvakidašnjim prizorom te su odlučili snimiti video koji je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama. U njemu se vidi kako voda snažno teče niz ulicu, stvarajući pravi vodopad među zgradama. Parkirani automobili su bili gotovo potpuno potopljeni, a šteta je bila velika.

Vlasti su odmah reagirale na situaciju i angažirale su ekipe za čišćenje i odvoz vode s ulica. Iako je kiša prestala padati, poplave su ostavile ozbiljne posljedice po Rakovicu. Stanovnici su se žalili na nedovoljne mjere zaštite od poplava i tražili su rješenje od nadležnih institucija.

Ovo nije prvi put da je Rakovica zahvaćena poplavama, ali ovaj put situacija je bila još ozbiljnija. Stanovnici su bili vidno uznemireni i uplašeni za svoju imovinu. Mnogi su se zapitali zašto se ništa nije učinilo kako bi se spriječile ovakve situacije u budućnosti.

Gradski oci su se obratili javnosti i obećali su da će poduzeti sve potrebne korake kako bi se spriječile poplave u budućnosti. Planiraju se nove mjere zaštite od poplava, kao i bolja infrastruktura koja će omogućiti brže i učinkovitije reakcije u slučaju sličnih situacija.

Također su upozorili građane da budu oprezni i da se pridržavaju sigurnosnih mjera u takvim situacijama. I dalje se očekuju obilne kiše u narednim danima, stoga je važno da građani budu spremni i da znaju kako se ponašati u slučaju poplava.

Ova situacija u Rakovici pokazala je koliko su važne mjere zaštite od poplava i koliko je potrebno ulaganje u infrastrukturu kako bi se spriječile štete od obilnih oborina. Nadamo se da će gradski oci ispuniti svoja obećanja i poduzeti sve potrebne korake kako bi se situacija popravila u što kraćem vremenu.

Sve fotografije i video snimke možete pronaći na našoj web stranici te pratiti najnovije vijesti putem naše iOS i android aplikacije. Budite informirani i sigurni u svakoj situaciji.

Milan Petrović avatar