Vesti iz Solane ETF-a podižu vrednost SOL-a

Milan Petrović avatar

Solana je nedavno zabeležila značajan skok u ceni nakon što su investicione firme VanEck i 21Shares podnele prijave za lansiranje prvih ETF proizvoda baziranih na Solani u Sjedinjenim Američkim Državama. Prema podacima CoinmarketCap-a, SOL je porastao za više od 16% u protekloj nedelji, a stručnjaci spekulišu da bi mogao biti sledeći kripto ETF koji će dobiti odobrenje od SEC-a.

VanEck i 21Shares su u trci za prvi Solana ETF u SAD-u, sa VanEck-ovim Solana Trust proizvodom koji bi iskoristio decentralizovanu prirodu Solane kako bi privukao investitore. Ova prijava dolazi u vreme kada se rasteće interesovanje za kriptovalute primećuje širom sveta, sa već odobrenim Bitcoin ETF-ovima i očekivanim odobrenjem Ethereum ETF-ova u SAD-u.

Solana, kao peta najveća kriptovaluta, privlači pažnju investitora zbog svoje brze platforme i podrške za nove mem koin projekte. Povećana potražnja za ovim projektima i rast aktivnosti trejdinga uticali su na rast cene SOL-a na tržištu.

GSR Markets je izdao izveštaj tvrdeći da bi odobrenje SOL ETF-a moglo dovesti do značajnog povećanja cene, potencijalno do 9 puta. Prema njihovim procenama, cena SOL-a bi mogla premašiti 1.320 dolara. Iako ima optimističan stav, stručnjaci kao što je Džejms Sajfart tvrde da bi odobrenje SOL ETF-a moglo zahtevati političke promene s obzirom na strog stav administracije Džoa Bajdena o kriptovalutama.

Bez obzira na političke okolnosti, investitori pažljivo prate novosti o SOL ETF aplikacijama i traže sledeće mem koin projekte u Solana ekosistemu koji bi mogli doneti značajan povraćaj ulaganja. Dva mem koina koja trenutno privlače pažnju su Sealana i Mega Dice.

Sealana je privukla pažnju među investitorima zbog jedinstvene priče o foku koji se posvećuje kripto trejdingu, dok Mega Dice, izgrađen na Solani, nudi nov način ulaska u kripto svet putem kockanja i platforme za sportsko klađenje.

DICE token, koji se koristi na platformi Mega Dice, nudi investitorima dnevni povraćaj prihoda od platforme za kockanje i ekskluzivan pristup NFT-ovima. Ovaj token je privukao pažnju investitora i stručnjaka, sa prognozama da bi mogao postati sledeća velika stvar u niši GameFi.

U svetlu ovih dešavanja, Solana i njen ekosistem mem koin projekata privlače sve veću pažnju investitora i stručnjaka, obećavajući potencijalne profitabilne prilike u narednom periodu.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: