Uhapšen vozač glisera posle NESREĆE NA SAVI – Muškarac TEŠKO POVREĐEN nakon sudara sa čamcem, Dačić podelio detalje

Milan Petrović avatar

Danas je u Sremskoj Mitrovici uhapšen vozač glisera koji je upravljao plovilom koje je prouzrokovalo tešku nesreću na reci Savi. U nesreći je povređen 38-godišnji muškarac iz istog grada, koji je zadobio višestruke povrede glave i tela kada je njegova guma udarila u drugo plovilo zbog neprilagođene brzine. Vozač glisera je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Ova nesreća je podsetnik na važnost poštovanja propisa prilikom vožnje plovila i obavezne brzine. Vozači glisera, kao i svi ostali učesnici u saobraćaju na rekama i jezerima, moraju biti svesni svoje odgovornosti i vožnje u granicama dozvoljenih brzina. Nesreće poput ove mogu imati ozbiljne posledice po ljude i njihovo zdravlje, kao i zakonske konsekvence za počinioce.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ističe da je brzina često faktor koji dovodi do teških nesreća na vodi, te da je neprilagođena brzina glisera u ovom slučaju dovela do povređivanja jedne osobe. Kao odgovorna osoba za sigurnost u saobraćaju, ministar naglašava važnost vožnje sa pažnjom i poštovanjem saobraćajnih propisa.

Ova nesreća je i podsećanje na potrebu obuke vozača plovila o bezbednoj vožnji i pravilima saobraćaja na vodi. Edukacija o bezbednosti na reci ili jezeru, kao i pravilima ponašanja u saobraćaju na vodi, može spasiti živote i sprečiti neželjene situacije poput ove. Vozači plovila trebaju biti upoznati sa pravilima i merama predostrožnosti kako bi se izbegle opasne situacije i nesreće.

Nadamo se da će ovaj incident poslužiti kao upozorenje i podsetnik svim vozačima plovila da voze odgovorno i u skladu sa zakonom. Bezbednost u saobraćaju na vodi je od vitalnog značaja za sve učesnike, kako bi se izbegle nesreće i povrede. Poštovanje saobraćajnih pravila i brzina je ključno za sigurnu vožnju na reci, jezeru ili moru.

U Srbiji, Zakon o plovidbi i lukama uređuje pravila i propise za vožnju plovila na reci, jezeru ili moru. Vozači plovila su dužni poštovati ove zakone i propise kako bi se osigurala bezbednost svih učesnika u saobraćaju na vodi. Kršenje zakona može imati ozbiljne posledice po vozače plovila, putnike i druge učesnike, te stoga vozači trebaju biti svesni svoje odgovornosti i vožnje u granicama propisanih brzina i pravila.

Ukoliko dođe do nesreće ili povrede u saobraćaju na vodi, važno je odmah reagovati i pozvati nadležne organe za pomoć. Brza reakcija i pravovremena intervencija mogu spasiti živote i sprečiti dalje povrede. Vozači plovila trebaju biti obučeni i obavešteni o postupcima u slučaju nesreće ili povrede kako bi adekvatno reagovali i pružili pomoć u hitnim situacijama.

Nadamo se da će ovaj incident poslužiti kao podsetnik i upozorenje svim vozačima plovila o važnosti vožnje sa pažnjom i poštovanjem saobraćajnih propisa. Bezbednost u saobraćaju na vodi je od izuzetnog značaja za sve učesnike, te je važno da se pridržavaju propisanih brzina i pravila kako bi se izbegle nesreće i povrede. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ističe važnost vožnje sa pažnjom i odgovornošću kako bi se osigurala sigurnost svih učesnika u saobraćaju na vodi.

Milan Petrović avatar