Srbija neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost u region

Milan Petrović avatar

Premijer Srbije Miloš Vučević kritizirao je ministra obrane BiH Zukana Heleza zbog njegovih neodgovornih izjava koje ugrožavaju mir i stabilnost u regiji. Ministar Helez optužio je predsjednika Aleksandra Vučića i kritizirao Dejtonski sporazum, a Vučević je poručio da će Srbija uvijek braniti svoje interese i neće dopustiti da takve izjave dovode do nestabilnosti.

Vučević je istaknuo da napadi političke elite u Sarajevu na predsjednika Vučića nisu rijetkost, već svakodnevna pojava. Smeta im ekonomska moć Srbije i suverena politika koju provodi Vučić s Vladom Srbije. Konstantni napadi na predsjednika imaju za cilj oslabiti Srbiju i Republiku Srpsku, ali Srbija stoji na čvrstom stajalištu mira, stabilnosti i budućnosti.

Premijer je naglasio da je Dejtonski sporazum temelj mira u BiH i regiji te da svako podrivanje tog sporazuma predstavlja opasnost za sve narode Balkana. Srbija će uvijek braniti svoje interese i srpski narod te neće dopustiti da neodgovorne izjave i laži izazovu nestabilnost.

Vučević je istaknuo važnost mirnih odnosa s Bošnjacima u BiH te podržava neovisnost BiH u njezinim trenutnim granicama, ali istovremeno pruža podršku narodu u Republici Srpskoj. Mir, stabilnost i gledanje u budućnost su ključne smjernice politike Srbije prema regiji, a podrivanje Dejtonskog sporazuma može imati ozbiljne posljedice.

Uz to, Vučević je poručio da Srbija želi najbolje moguće odnose s Bošnjacima u BiH te priznaje njihovu neovisnost, ali istovremeno ne odustaje od podrške narodu Republike Srpske. Srbija će uvijek stajati uz svoje interese i neće dopustiti da bilo kakve izjave ili postupci dovedu do narušavanja mira i stabilnosti u regiji.

Ukupno gledano, Vučević ističe važnost očuvanja mira, stabilnosti i suradnje u regiji te osuđuje svaki oblik izjava i postupaka koji bi mogli dovesti do nestabilnosti i sukoba. Srbija će nastaviti braniti svoje interese i pružati podršku svom narodu u Republici Srpskoj, ali istovremeno želi graditi pozitivne odnose s ostalim narodima u BiH i regiji.

Sve u svemu, Srbija pod vodstvom premijera Vučevića nastoji očuvati mir i stabilnost u regiji te gradi pozitivne odnose s susjedima, unatoč provokacijama i neodgovornim izjavama političkih lidera iz Bosne i Hercegovine. Važno je nastaviti dijalog i suradnju kako bi se osigurala sigurna i prosperitetna budućnost za sve narode Balkana.

Milan Petrović avatar