Šapić na Međunarodni dan porodice sa decom kojoj porodica najviše nedostaje, decom iz Prihvatilišta

Milan Petrović avatar

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda, posetio je danas Prihvatilište za decu Beograda povodom Međunarodnog dana porodice. Tokom posete, Šapić je mališanima poželeo sreću i radost u danima koji dolaze, izražavajući nadu da će oni jednog dana moći da pruže svojoj deci ljubav i podršku koju su možda propustili od roditelja. On je naglasio važnost posvećenosti deci koja nemaju tradicionalnu porodicu i istakao potrebu za ljubavlju, pažnjom i vremenom koje bi im svi trebali pružiti.

Šapić je takođe pohvalio rad ljudi koji rade sa decom u Prihvatilištu i istakao da je Grad spreman da pomogne ne samo ovoj ustanovi, već i svim drugim svratištima i prihvatilištima za decu. Direktorka Prihvatilišta, Danijela Stajković, istakla je značaj porodice i vrednosti koje treba negovati, te naglasila važnost zajedništva i podrške u ostvarivanju sreće i radosti za decu. Ona je podsetila da Prihvatilište za decu Beograda ima bogatu tradiciju koja traje već 66 godina, uz preko 75.000 dece koja su tu boravila.

U znak zahvalnosti za posetu, deca Prihvatilišta su predsedniku Šapiću uručila sliku, a potom je organizovan kulturno-umetnički program u kom su učestvovali hor dece Prihvatilišta i deca iz Doma učenika „Patrijarh Pavle”. Šapić je naglasio da je i pored ostvarenog napretka u Prihvatilištu, još uvek potrebno sprovesti određene radove, te je obećao da će Grad obezbediti podršku za te aktivnosti tokom tekuće godine. Međunarodni dan porodice je prilika da se skrene pažnja na značaj podrške i ljubavi koje su neophodne svakom detetu, bez obzira na okolnosti u kojima se nalaze.

Milan Petrović avatar