Predsednik Vučić na prijemu povodom najvećeg praznika Egipta: Obeležne 72 godine od revolucije i uspostavljanja moderne Republike! (VIDEO)

Jovana Radić avatar

Ambasador Egipta u Srbiji, Basel Salah, organizirao je svečani prijem povodom Nacionalnog dana Egipta 23. srpnja, kada se obilježava godišnjica egipatske revolucije iz 1952. koja je dovela do proglašenja moderne Arapske Republike i ukidanja monarhije.

Na najvažnijem javnom prazniku zemlje koja ima 100 milijuna stanovnika prisustvovao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Diplomatski odnosi između Egipta i Srbije datiraju od 1908. godine, a ambasador je istaknuo čvrste veze koje njeguju dvije zemlje, koje se u značajnoj mjeri ogledaju i u trgovinskim i ekonomskim aspektima.

Egipat i Srbija intenzivno surađuju i u području poljoprivrede, zdravstva, gospodarstva te inovativnih komunikacijskih sustava.

Na svečanosti su prisustvovali brojni predstavnici kulturnog i javnog života Srbije, verskih zajednica te diplomatskog zbora, uključujući američkog ambasadora Christophera Hila.

Jovana Radić avatar