POZNATI JUTJUBER ŠOKIRAO OBJAVOM O DEČAKU-UBICI: Pominjao žrtve iz Ribnikara, dozivao MONSTRUMA da dođe kod njega

Milan Petrović avatar

Nixa Zizu, poznat kao kontroverzni srpski jutjuber, nedavno je objavio šokantan snimak na društvenoj mreži TikTok. U tom videu, koji je kasnije uklonjen zbog negativnih komentara, on je promovisao svoj sajt za klađenje na nepristojan način. Pored toga, on je u reklami pomenuo dečaka ubicu koji je izvršio masakr u osnovnoj školi na Vračaru 3. maja. Jovanović je u videu povezao ovaj strašan događaj sa propuštenim prilikama koje dečak sada neće imati priliku da iskoristi.

Nikola Jovanović, poznatiji kao Nixa Zizu, rođen je 12. aprila 1989. godine u selu Majur pored Jagodine. On ističe da je njegova najveća strast zarada novca od sportskih klađenja, a pre nekoliko godina je obmanuo javnost pričom o saobraćajnoj nesreći kako bi sakrio da je zapravo išao na operaciju produžavanja nogu.

Njegova nedavna reklama izazvala je oštru osudu javnosti, koja je reagovala na način na koji je povezao kockanje, masakr u školi i dečaka ubicu. Mnogi su smatrali da je takav potez odvratni pokušaj da se privuče pažnja i promoviše svoj sajt na vrlo neprikladan način.

Video snimak je ubrzo uklonjen sa TikToka zbog negativnog odjeka koji je izazvao, ali je već bio dovoljno distribuiran da bude primećen i izazove reakcije na društvenim mrežama. Neki su podržali Jovanovića, tvrdeći da je sve to deo njegovog javnog imidža i način da privuče pažnju, dok su drugi osudili njegov postupak kao neodgovoran i nepoštovanje žrtava masakra i njihovih porodica.

Nixa Zizu je tokom proteklih godina bio predmet kontroverzi zbog svojih postupaka i izjava na društvenim mrežama. Mnogi su ga kritikovali zbog nedostatka odgovornosti i etičnosti u komunikaciji sa svojom publikom, dok su drugi podržavali njegovu autentičnost i slobodan duh. Međutim, ovaj poslednji incident izazvao je veći broj negativnih reakcija nego obično, što ukazuje na to da je prešao granicu prihvatljivog ponašanja.

Očekuje se da će Nixa Zizu reagovati na oštru osudu koja mu se trenutno upućuje i da će se izjasniti o svojim postupcima i rečima koje je izgovorio u ovom kontroverznom videu. Takođe se očekuje da će se povući iz javnosti na neko vreme kako bi se izbegla dodatna negativna pažnja i rasprave.

U međuvremenu, javnost je podeljena po pitanju toga da li je ovaj incident pokazatelj dubljeg problema u društvu ili samo još jedan od mnogih trenutaka nepoštovanja i neodgovornosti pojedinaca na društvenim mrežama. Mnogi smatraju da je potrebno pooštriti kontrolu nad sadržajem koji se objavljuje na mrežama kako bi se smanjio broj sličnih incidenata u budućnosti.

U zaključku, slučaj Nixe Zizu i njegov šokantni video na TikToku jasno pokazuju koliko je važno da se svi korisnici društvenih mreža ponašaju odgovorno i poštuju granice pristojnog ponašanja. Kroz ovaj slučaj možemo videti kako nedostatak etičnosti i odgovornosti može imati negativne posledice po pojedince i celokupno društvo, te da je potrebno raditi na podizanju svesti o važnosti poštovanja i pažnje prema drugima u virtuelnom prostoru.

Milan Petrović avatar