PANIKA NA LINIJI 95! Putnici izašli u Terazijskom tunelu – Autobus se DIMI „Čulo se neverovatno šuštanje“

Milan Petrović avatar

Autobus u plamenu na Terazijama: Putnici evakuirani u tunelu

Dramatična scena odigrala se danas na Terazijama u Beogradu kada je autobus počeo da se zapali, što je izazvalo paniku među putnicima koji su brzo napustili prevoz usred Terazijskog tunela.

Prema izveštajima medija sa lica mesta, incident se dogodio u sekundi, a oko pedeset putnika koji su se nalazili u autobusu ekspresno su evakuisani u tunelu, nakon što je vozač shvatio da može bezbedno zaustaviti vozilo.

„Nešto je počelo da dimi, kao da se zapalio autobus, sve se desilo u sekundi“, preneli su mediji reči očevidaca.

Nakon što su se putnici bezbedno evakuisali, autobus je pretrpeo ozbiljna oštećenja od vatre koja je izbila unutar vozila. Srećom, niko nije povređen u ovom incidentu, navodi se u nezvaničnim informacijama.

Izvori su saopštili da je došlo do izvanredne situacije kada se autobusom čuo neverovatan zvuk šuštanja, nakon čega se ceo autobus zadimio u roku od pet sekundi. Vozač je brzo reagovao i uspeo da bezbedno zaustavi vozilo kako bi omogućio putnicima da se evakuišu.

Odmah nakon incidenta, vatrogasne ekipe su stigle na lice mesta i brzo su ugasile požar kako bi sprečile dalje širenje vatre i moguće materijalne štete. Policija je izvršila uviđaj kako bi utvrdila uzrok požara i da li je došlo do tehničkog kvara ili neke druge nepredviđene situacije.

Terazijski tunel je privremeno zatvoren za saobraćaj dok su trajali radovi na uklanjanju oštećenog autobusa i čišćenju puta od ostataka požara. Putnici su prebačeni na alternativne autobuske linije kako bi nastavili svoje putovanje.

Ovaj incident podseća na važnost preventivnih mera i redovnih provera vozila kako bi se osigurala bezbednost putnika i izbegli slični incidenti u budućnosti. Vozači i prevozne kompanije trebaju biti posebno pažljivi i odgovorni kada je u pitanju održavanje vozila i brza reakcija u vanrednim situacijama.

Gradske vlasti su izrazile zahvalnost vatrogascima, policiji i svim službama koje su brzo reagovale i efikasno rešile situaciju. Takođe su istaknuli važnost svesti o bezbednosti u saobraćaju i brzoj evakuaciji putnika u vanrednim situacijama.

Putnici su ohrabreni da budu pažljivi i uvek imaju plan evakuacije u slučaju opasnosti kako bi se izbegle ozbiljne posledice. Nadležne institucije trebaju kontinuirano raditi na unapređenju sistema bezbednosti u javnom prevozu kako bi se stvorili uslovi za sigurno putovanje građana.

Nakon što su završeni radovi na uklanjanju oštećenog autobusa i čišćenju puta, Terazijski tunel je ponovo otvoren za saobraćaj i redovno odvijanje gradskog prevoza. Građani su pozvani da budu oprezni i da se pridržavaju propisanih mera bezbednosti kako bi se izbegli slični incidenti u budućnosti.

Milan Petrović avatar