Ovo su naši najplaćeniji glumci: Za jedan dan zarade hiljade evra, a on ubedljivo drži prvo mesto

Tamara Nikolić avatar

Predrag Miki Manojlović već godinama važi za najplaćenijeg srpskog glumca. Pre nekoliko godina je držao cenu od 2.000 evra po danu snimanja, ali je ulaskom u zlatno doba domaćih serija, postao jedan od najplaćenijih glumaca u Srbiji. Navodno, dan snimanja Manojlović naplaćuje između 3.000 i 5.000 evra, što je više nego godišnja ili mesečna plata mnogih ljudi.

Na snimajućem danu, glumci na studijima mogu zarađivati između 200 i 450 evra, u zavisnosti od veličine uloge i broja scena, što im omogućava mesečne plate od 4.500 do 10.000 evra. Takođe, zanimljivo je da čak i deca i bebe na setu mogu zaraditi, sa honorarom od 100 evra po danu snimanja.

Najplaćeniji srpski glumac je Miloš Biković, koji zbog angažmana u Rusiji i Evropi može zarađivati oko 5.000 evra po danu. U Rusiji, zarade glumaca su mnogo transparentnije nego u Srbiji, pa Bikovićeva zarada nije poslovna tajna.

Biković je bio angažovan na filmu „Sluga“ koji je postao jedan od najgledanijih filmova u istoriji ruskog bioskopa. Za jedan dan snimanja ovog filma Biković je dobio 420.000 rubalja, što je oko 5.200 evra. Sa trajanjem snimanja od 39 dana, srpski glumac je zaradio više od 200.000 evra, dok je film zaradio više od 50 miliona evra. Biković se uvek nalazi među deset najplaćenijih umetnika u Rusiji.

Pored Miki Manojlovića, i Aleksandar Berček je među najplaćenijim glumcima u Srbiji. On može zaraditi do 3.000 evra po danu snimanja, ali nije toliko često u ulogama koje donose visoke zarade, pa nije u top deset listi po zaradama.

Andrija Milošević, iako ima manju dnevnicu nego neki drugi glumci, zarađuje više baveći se produkcijom i snimajući TV reklame. Njegova popularnost na društvenim mrežama takođe donosi solidnu zaradu, a njegov šou program donosi oko 10.000 evra po epizodi.

Glumac Milan Marić stekao je veliku popularnost ulogom u filmu „Toma“, što je značajno povećalo njegov honorar i stavilo ga među plaćenije glumce. Nenad Jezdić je takođe na listi najplaćenijih glumaca zbog uloge u seriji „Igra sudbine“. Među najplaćenijim glumcima su i Nikola Kojo, Vuk Kostić, Andrija Kuzmanović i Nebojša Dugalić.

Ukupno gledajući, glumačka profesija u Srbiji postaje sve unosnija, sa glumcima kao što su Miki Manojlović, Miloš Biković, Aleksandar Berček i mnogi drugi koji zarađuju visoke honorare za svoj rad na filmovima, serijama i reklamama. Ovo takođe pokazuje da se ulaganje u kvalitetne glumce isplati, jer njihova popularnost i talent donose značajne prihode kako njima, tako i produkcijama u kojima učestvuju.

Tamara Nikolić avatar