„Jednogodišnji sin mi je nestao u Grčkoj“ Drama na Kosu prerasla u MISTERIJU, policija pokrenula istragu – sumnja se da je dečak poginuo na dan nestanka i da je ZAKOPAN

Milan Petrović avatar

Ben Needham je dugo godina bio tema brojnih spekulacija i teorija o njegovom nestanku. Dana 24. jula 1991. godine, Ben, koji je imao samo 21 mesec, nestao je na grčkom ostrvu Kos. Iako su policija i porodica besa njega preduzeli opsežnu potragu, Ben je ostao nestao. Godinama su se pojavljivale razne priče i tvrdnje o viđenju dečaka, ali nikada nije pronađen dokaz o njegovoj sudbini.

Jedan od ključnih trenutaka u istrazi bilo je iskopavanje šuta na mestu gde je radila mašina za iskopavanje. Policija je verovala da bi Ben mogao biti sahranjen na tom mestu, ali potraga nije dala rezultate. Takođe, postojala je teorija prema kojoj je Ben možda poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila istog dana kada je nestao. Međutim, porodica osobe koja je bila umešana u tu nesreću tvrdila je suprotno.

U novembru 1998. godine, jedan čovek tvrdio je da je video plavokosog dečaka koji je ličio na Bena na plaži u Rodosu. Iako je uzet uzorak kose radi DNK analize, ispostavilo se da dečak nije bio Ben. Porodica grčkog dečaka pružila je fotografije iz detinjstva kako bi dokazali da je on njihov sin.

Godine 2016. policija je pronašla tragove krvi na fragmentu sandale i zemlji iznutra igračke automobila koji se veruje da su pripadali Benu. Ova otkrića dodatno su ojačala teoriju da je Ben možda poginuo na dan kada je nestao i da je zakopan na Kosu. Iako policija je zvanično zatvorila slučaj 2016. godine, porodica Bena i dalje tragaju za istinom o njegovom nestanku.

Benovu majku, Keli, posebno je potresao jedan momak koji je tvrdio da je on Ben. Nakon zahteva za DNK testiranje, ispostavilo se da to nije bio Bena. Keli je izrazila svoju tugu i nedoumicu zbog toga. Svake godine, na dan kada je Ben nestao, Keli se seća tog tragičnog dana sa tugom i bolom.

Iako su godine prošle od nestanka Bena Needhama, istina o njegovoj sudbini i dalje ostaje nepoznata. Porodica Bena je odlučna u tome da otkriju istinu i da pronađu odgovore na pitanja koja ih godinama muče. Policijska istraga i nova otkrića dodatno su razjasnili neke delove misterije oko nestanka Bena, ali mnoga pitanja i dalje ostaju otvorena. Nadamo se da će istina u ovom slučaju uskoro biti otkrivena i da će porodica Bena moći da pronađe mir.

Lana Vidović, Srbija Danas.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: