Okrenuli smo ekonomski kurs zemlje… Presekli smo začarani krug poniženja za građane Srbije

Milan Petrović avatar

Ministar finansija Srbije, Siniša Mali, nedavno je reagirao na navode Peđe Mitrovića u vezi sa Nacionalnim investicionim planom. U svom reagiranju pod nazivom „Instant analitičari i neki nacionalni investicioni promašaji“, istaknuo je kako su se Srbija danas i Srbija iz 2012. godine radikalno razlikuju u ekonomskom smislu. Mali je istaknuo radikalne reforme, povećanje investicija i smanjenje nezaposlenosti u zemlji kao glavne uspjehe njegove vlade.

Mitrović je istaknuo Nacionalni investicioni plan (NIP) kao neuspjeh i spomenuo nekadašnje ministre Mlađana Dinkića i Dragana Đilasa koji su bili uključeni u taj program. Mali je u svom reagiranju istaknuo nedostatak uspjeha i konkretnih rezultata tog plana te se osvrnuo na obećanje od 1000 evra po građaninu koje nikada nije ostvareno.

Ministar Mali je naglasio uspjehe svoje vlade u poticanju investicija, povećanju plaća i mirovina te smanjenju nezaposlenosti. Istaknuo je da je ekonomska stagnacija stvar prošlosti te da je Srbija danas zemlja koja cilja prosječne plaće od 1400 evra i mirovine od 650 evra do 2027. godine. Također je istaknuo brzi rast BDP-a i rekordnu zaposlenost u zemlji.

Mali je naglasio da je Srbija postala iskusna u ispunjavanju obećanja i prekinula začarani krug neispunjenih obećanja prošlosti. Također je istaknuo da su građani Srbije podržali njegovu vladu na izborima, što je jasan pokazatelj napretka zemlje. Ministar Mali zaključio je svoje reagiranje naglašavanjem da je Srbija danas potpuno transformirana zemlja koja nema veze sa stanjem iz prošlosti.

Ukupno, reagiranje ministra Malog na navode Peđe Mitrovića ističe razlike između prošle i sadašnje vlade u Srbiji te naglašava uspjehe u ekonomskim reformama, investicijama i povećanju zaposlenosti. Ministar Mali ističe kako je prethodna vlast ostavila neuspjehe poput Nacionalnog investicionog plana, dok je njegova vlada uspjela ostvariti značajne ekonomske promjene i napredak u zemlji.

Milan Petrović avatar