Nijagarani vodopadi u bojama trobojke u čast srpskog genija

Milan Petrović avatar

Nijagarini vodopadi će biti osvijetljeni u bojama srpske trobojke sutra povodom 168. godišnjice rođenja Nikole Tesle, srpskog naučnika i genija. Međunarodni festival „Dani Nikole Tesle“ će započeti podizanjem zastave ispred zgrade Skupštine grada Nijagara Fols u Kanadi. Festival će obuhvatiti razne događaje, uključujući naučno-duhovnu konferenciju, koncerte, video i audio šou u hidrocentrali, polaganje cvijeća na spomenik Tesli, te internacionalni festival u Parku kraljice Viktorije.

Na konferenciji će mlada zvijezda srpske opere Marija Jelić otvoriti događaj svojim glasom ispod Teslinog transformatora. Posjetioci će imati priliku da uživaju u kulturno-umjetničkom programu, kao i u vatrometu koji će krunisati festival. Drugi internacionalni festival posvećen Tesli će također biti održan u Parku kraljice Viktorije, pružajući priliku mladim talentovanim umjetnicima da pokažu svoj talenat.

Direktor festivala, Borislav Živković, pozvao je sve koji su u mogućnosti da prisustvuju ovom događaju kako bi pokazali ponos na Nikolu Teslu i njegovo nasljeđe. Festival je besplatan za sve posjetioce, pružajući priliku da cijeli svijet vidi kako je Srpski narod dao takvog genija čovječanstvu.

Uzmite u obzir i pratite ovaj događaj putem Facebook, Instagram i Twitter profila da ne propustite ništa važno. Svake godine festival privlači veliki broj posjetitelja, stoga budite dio ovog jedinstvenog i inspirativnog događaja posvećenog Nikoli Tesli i njegovom nasljeđu.

Milan Petrović avatar