Najbolji ambasador Kosova i Metohije! Milan Vasić za Informer otkrio: Kada pevam o Kosovu, na trista stepeni mi je uzbuđenje! (VIDEO)

Tamara Nikolić avatar

Tradicionalni koncert „Carski glasovi“ sinoć je održan u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ posvećen Mari Đorđeviću i Jordanu Nikoliću, gde su mladi talenti sa Kosova i Metohije pevali pesme sa tog područja. Prihod od koncerta će biti usmeren u humanitarne svrhe, a publika je mogla uživati u pesmama kao što su „Usnila je dubok sanak“, „Udade se Jagodo“, „Gusta mi magla padnala“, „Oj Kosovo, Kosovo“ i mnoge druge.

Na koncertu su nastupili Danka Stojiljković, Renato Henc i Milan Vasić, koji je na kraju koncerta zapevao „Bolna ljuba“ u narodnoj nošnji. Milan Vasić je nakon koncerta otkrio da se oseća savršeno i zahvalio organizatorima na trudu da pronađu talentovane pevače sa Kosova i Metohije. On je istakao da je Kosovo njegova duša i da se oseća uzbuđeno i srećno kada peva o Kosovu i Kosovcima. Vasić je naglasio da je obaveza i čast biti ambasador Kosova i Metohije te da želi da pomogne deci i da se druži sa njima.

Milan Vasić je takođe istakao da se danas mogu pevati kosovske i patriotske pesme na teritoriji Kosova i Metohije te je najavio planove održavanja koncerata u manje posećenim mestima poput Osojana, Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca. Nakon toga, planira da održi koncerte u Mitrovici, Gračanici i Kosovskom Pomoravlju. Vasić je naglasio da je važno očuvati tradiciju i kulturno nasleđe Kosova i Metohije te da je spreman da putuje tamo gde mnogi ne idu kako bi pomogao deci i promovisao ovo područje.

Kosovski pevač Milan Vasić, rođen na Kosovu i Metohiji, ističe važnost očuvanja tradicije i kulturne baštine ovog područja. On je posvetio svoju karijeru promovisanju pesama o Kosovu i Kosovcima te redovno posećuje manje naseljena mesta kako bi pomogao deci i očuvao kulturno nasleđe. Vasić se oseća uzbuđeno i srećno kada peva o Kosovu, te smatra da je važno da se pesme ove tematike i dalje pevaju na teritoriji Kosova i Metohije. Njegov rad kao ambasadora Kosova i Metohije donosi mu veliku radost i ponos, te ističe da je to obaveza, ali i čast koju sa velikim entuzijazmom obavlja.

U svetlu aktuelnih događaja na Kosovu i Metohiji, Milan Vasić planira da organizuje koncerte u manje posećenim mestima kako bi dao podršku lokalnoj deci i promovisao tradicionalne vrednosti i pesme. Ovo je važan korak ka očuvanju kulturne baštine ovog područja i pružanju podrške mladim talentima koji neguju tradiciju pevanja o Kosovu i Kosovcima. Milan Vasić ističe važnost ovakvih događaja za očuvanje identiteta Kosova i Metohije te poziva sve ljubitelje tradicionalne muzike da podrže ovakve inicijative i uživaju u bogatstvu srpske kulturne baštine.

Tamara Nikolić avatar