Misterija nestanka dečaka (2) na Avali: Pronađen blizu kuće, ali jedna stvar budi jezu

Milan Petrović avatar

Misteriozni nestanak dvogodišnjeg dečaka Vladana Nikolića na Avali izazvao je veliku paniku među žiteljima tog kraja. Nakon što je dečak nestao iznenada u četvrtak popodne, policija i lokalno stanovništvo su celu noć tragali za njim duž prostora između Belog Potoka i spomen stratišta žrtava fašizma u Jajincima.

Roditelji i komšije su odmah posumnjali da je dečak bio otet, s obzirom na priče o otmicama dece koje su kružile u javnosti tog vremena. Majka Vera je ispričala policiji da je dečak poslednji put viđen kako se igra ispred kuće u Jajincima, pre nego što mu je izgubljen svaki trag.

Nakon intenzivne potrage, dečak je neoštećen pronađen u kukuruzištu nedaleko od roditeljske kuće. Iako su svi bili srećni zbog ishoda, policajci su bili zbunjeni jer dete nije bilo mokro, što bi bilo očekivano da je celu noć provelo napolju.

Otac dečaka, Stanko Nikolić, je sa velikim olakšanjem prigrlio sina i odveo ga u Dečiju kliniku radi provere zdravstvenog stanja. Iako je istraga trebala utvrditi šta se tačno desilo sa dečakom tokom nestanka, dete se nije sećalo ništa, a tragovi nisu bili pronađeni. Misteriozni nestanak je ostao nerazjašnjen, ali je važno bilo da je dečak pronađen živ i zdrav.

Ostaje samo pitanje da li je dečak bio žrtva neuspele otmice ili je jednostavno odlutao od kuće, ali najvažnije je da je ovaj traumatičan događaj završio srećno sa detetom vraćenim kući.

Milan Petrović avatar