Ministar Lončar obišao renovirani Dom zdravlja „Savski venac“

Milan Petrović avatar

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je nedavno renovirani Dom zdravlja „Savski venac“ u Beogradu. Tom prilikom razgovarao je sa zaposlenima i pacijentima ove ustanove. Nakon obilaska, ministar je istakao da je DZ „Savski venac“ primer drugim domovima zdravlja po organizaciji, funkcionisanju i uslovima rada zaposlenih.

Renovirani Dom zdravlja „Savski venac“ prostire se na oko 2.400 kvadratnih metara, a radovi su obuhvatili suterene, prizemlje, prvi i drugi sprat. U okviru renoviranja, adaptirane su Služba zdravstvene zaštite odraslih građana sa kućnim lečenjem i patronažom, Služba specijalističko konsultativnih delatnosti, deo Službe zdravstvene zaštite žena, prostor ginekologije, radiološka dijagnostika i tehničko odeljenje.

Direktor Doma zdravlja „Savski venac“ dr Zoran Bekić istakao je da je ustanova uspela da pruža kvalitetne zdravstvene usluge bez lista čekanja. Sa podrškom Ministarstva zdravlja i ministra Lončara, Dom zdravlja „Savski venac“ nastavlja da podiže nivo i kvalitet usluga za svoje građane.

Ministar Lončar pohvalio je rad direktora, tima i zaposlenih u DZ „Savski venac“ i istakao da je ponosan na sve što je video tokom posete. Pacijenti su također izrazili zadovoljstvo organizacijom i radom ustanove. Renovirani Dom zdravlja postao je primer po kvalitetu usluga koje pruža građanima.

Ministarstvo zdravlja kontinuirano radi na unapređenju zdravstvenih ustanova kako bi građanima obezbedilo kvalitetnu i pristupačnu zdravstvenu zaštitu. Renoviranje i modernizacija Doma zdravlja „Savski venac“ predstavljaju deo šire strategije poboljšanja zdravstvenog sistema u Srbiji.

Uz podršku Ministarstva zdravlja, DZ „Savski venac“ pruža usluge bez lista čekanja, što je retkost u današnje vreme. Direktor Bekić ističe da je fokus ustanove na pružanju što bolje i efikasnije zdravstvene zaštite za sve stanovnike opštine.

Poseta ministra Lončara DZ „Savski venac“ pokazuje angažovanje Vlade na unapređenju zdravstvenog sistema i brizi o zdravlju građana. Renovirani Dom zdravlja postao je model po kvalitetu usluga, organizaciji i uslovima rada zaposlenih.

Ministar Lončar naglašava i podršku Ministarstva zdravlja za dalje unapređenje i modernizaciju zdravstvenih ustanova širom Srbije. S obzirom na pozitivna iskustva u DZ „Savski venac“, očekuje se da će slične inicijative biti sprovedene i u drugim zdravstvenim ustanovama u zemlji.

Milan Petrović avatar