Kolaps na graničnom prelazu sa Crnom Gorom: „Samo da nam je da se dokopamo auto-puta kod Kolašina“

Milan Petrović avatar

Letnja sezona je u punom jeku, a veliki broj građana Srbije bira Crnu Goru kao destinaciju za odmor. To se pokazuje i kroz velike gužve na graničnom prelazu Dobrakovo između Bijelog Polja i Prijepolja. Na kontrolnim rampama formirane su dugačke kolone vozila, a ljudi čekaju i do pola sata. Kamioni parkirani sa strane dodatno stvaraju kolaps na putu, što je veliki rizik za vozače.

Sanja Lazović iz Čačka je sa porodicom krenula na odmor u Budvu i kaže da je jedino što žele da se što pre dokopaju auto-puta kod Kolašina. Srećom, prilazna saobraćajnica do auto-puta na Mateševu je završena, pa su zastoji i gužve manje u odnosu na prethodnu sezonu.

Ako putujete na Crnogorsko primorje, treba da imate na umu da su na deonici Podgorica – Bar preko tunela Sozina svakodnevno ogromne gužve u saobraćaju. Vožnja koja bi inače trajala oko sat vremena, često se produži više puta. Takođe, gužve su i na deonicama Budva – Tivat zbog radova na magistralnom putu, kao i u samom gradu Kotoru.

Jedina alternativa za smanjenje čekanja na granici je korišćenje graničnog prelaza Jabuka između Prijepolja i Pljevalja, gde su gužve znatno manje. Potrebno je da vozači budu strpljivi i oprezni tokom putovanja, kako bi se izbegle neprijatnosti na putu.

Letnja gužva na graničnom prelazu sa Crnom Gorom nije neuobičajena s obzirom na veliki broj turista koji svake godine posećuju ovu destinaciju. Važno je da se nadležne institucije potrude da obezbede bezbedan i nesmetan protok saobraćaja kako bi se olakšalo putovanje građanima koji biraju Crnu Goru za odmor.

Milan Petrović avatar