Kako sprečiti stvaranje leda u frižideru

Milan Petrović avatar

Nakupljanje leda u frižideru može biti veoma frustrirajuće iskustvo. Tradicionalni proces odmrzavanja često podrazumeva dugotrajno i naporno uklanjanje sadržaja, otapanje, struganje leda, temeljno čišćenje i konačno vraćanje namirnica. Međutim, postoji jednostavan trik koji mnogi smatraju efikasnim rešenjem za ovaj problem.

Za prevenciju formiranja leda na unutrašnjim površinama frižidera, preporučuje se sledeći postupak. Najpre, temeljno očistite i odmrznite i frižider i zamrzivač. Nakon detaljnog čišćenja, osušite sve unutrašnje površine, a zatim ivice blago premažite tankim slojem ulja.

Ovaj sloj ulja navodno otežava ponovno stvaranje i akumulaciju leda. Važno je napomenuti da se led najčešće formira zbog viška vlage unutar uređaja. Stoga je ključno obratiti pažnju na način na koji skladištite namirnice. Preporučuje se korišćenje hermetički zatvorenih posuda i kesa za čuvanje hrane, kako bi se minimiziralo ispuštanje vlage.

Redovno održavanje i pravilno skladištenje mogu značajno produžiti periode između neophodnih odmrzavanja, čineći upotrebu vašeg frižidera i zamrzivača mnogo ugodnijom i efikasnijom. Stoga, sledeći put kada primetite da se na unutrašnjim površinama vašeg frižidera formira led, isprobajte ovaj jednostavan trik kako biste olakšali proces održavanja uređaja.

Sledite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu. Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam. Vest koja vredi. Pratite nas na društvenim mrežama.

Milan Petrović avatar