Javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

Milan Petrović avatar

Javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla otvoren je do 15. maja 2024. godine, saopćilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Sredstva su namijenjena za kvalitetne priplodne krave, bikove, ovce, ovnove, koze, jarčeve, svinje, roditeljske kokoši, ćurke te matice riba šarana i pastrmke.

Svi poljoprivredni proizvođači zainteresirani za podsticaje mogu podnijeti prijave putem portala ePodsticaji. Ova inicijativa ima za cilj unapređenje uzgoja i poboljšanje genetskog potencijala stoke u Hrvatskoj.

Ministarstvo poljoprivrede provodi program subvencija za kvalitetna priplodna grla kako bi unaprijedilo uvjete rada poljoprivrednika te podiglo kvalitetu stočarske proizvodnje u zemlji. Subvencije su namijenjene svim vrstama priplodnih grla, uz uvjet da su kvalitetna i da će doprinijeti poboljšanju genetskog potencijala stoke.

Podsjećamo da je prijava za subvencije otvorena do 15. maja 2024. godine, stoga pozivamo sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače da iskoriste ovu priliku i podnesu svoje prijave na vrijeme. Ovim programom Ministarstvo poljoprivrede želi potaknuti uzgajivače da ulože u kvalitetna priplodna grla te unaprijede proizvodnju u sektoru stočarstva.

Program subvencija za priplodna grla dio je šireg programa poticanja poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj, te se nadamo da će doprinijeti razvoju i unapređenju stočarstva u zemlji. Uz podršku Ministarstva poljoprivrede, poljoprivredni proizvođači mogu očekivati bolje uvjete za uzgoj stoke te poboljšanje ekonomske i genetske vrijednosti njihovih životinja.

Ovim programom Ministarstvo poljoprivrede želi naglasiti važnost kvalitetnog uzgoja i genetske selekcije u stočarstvu te pružiti potporu poljoprivrednicima u unapređenju njihovih proizvodnih kapaciteta. Pozivamo sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače da se uključe u ovaj program i iskoriste mogućnost za poboljšanje uzgoja i proizvodnje u sektoru stočarstva.

Milan Petrović avatar