Izložba u Bioskopu „Balkan“ (FOTO)

Tamara Nikolić avatar

Adovi studenata četvrte godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu predstavit će svoje radove na izložbi „DIPLOMA 2024“ koja će biti otvorena u petak, 5. jula u 19 sati u Bioskopu „Balkan“. Izložbu čini 114 radova diplomaca iz različitih oblasti kao što su primenjeno slikarstvo, scenografija, grafika, primenjeno vajarstvo, animacija, ilustracija, fotografija, konzervacija i restauracija, scenski kostimi, savremeno odevanje, industrijski dizajn, unutrašnja arhitektura i dizajn nameštaja, keramika, tekstil, pismo, grafika i knjiga te grafički dizajn.

Diplomci su bili podržani iskustvom prošlih generacija koje se prenosi kao tradicija kroz nastavu i mentorski rad profesora Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Mladi umetnici su sposobni da se suoče s modernim izazovima i da pronađu inspiraciju u istoriji umetnosti i savremenom kreativnom izražavanju.

Komesar izložbe je dr. Tijana Kojić, arhitekti izložbe su docenti Mirjana Milakić i Mladen Vračević, a u organizaciji su uključene Sofija Rakidžić i Nađa Milivojević, istraživači saradnici. Izložba je podržana od strane Fondacije Saša Marčeta i trajaće do 18. jula.

U prethodnim godinama, izložba „DIPLOMA“ je skupila priznanje kao jedan od najvažnijih događaja u oblasti umetnosti u Srbiji. Posetioci izložbe mogu očekivati široku paletu radova različitih stilova i tema, što čini izložbu zanimljivom za sve ljubitelje umetnosti.

Pored samih radova, posetioci će imati priliku da se upoznaju s kreativnim procesom i namerama studenata iza njihovih radova. Ova izložba pruža priliku za mlade umetnike da pokažu svoj talenat i steknu prepoznavanje u umetničkoj zajednici.

Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu ima dugu tradiciju u obuci mladih umetnika i pruža im priliku da razviju svoj stil i tehničke veštine. Diplomci su obučeni da se suoče s izazovima savremenog umetničkog sveta i da svojim radovima doprinesu kulturnoj sceni Srbije.

Izložba „DIPLOMA 2024“ predstavlja priliku za javnost da se upozna s radovima mladih talentovanih umetnika i da podrži njihov rad. Umjetnost je važna za razvoj kreativnosti i izražavanje ideja, te je važno podržati mlade umetnike u njihovim počecima.

Ova izložba će pokazati raznolikost i originalnost mladih umetnika, te će pružiti uvid u njihove različite pristupe umetnosti i dizajnu. Posetioci izložbe će imati priliku da vide kako mladi umetnici interpretiraju svet oko sebe i kako ga prenose kroz svoje radove.

Učestvovanje na ovoj izložbi je velika prilika za mlade umetnike da pokažu svoj talenat i da se predstave široj publici. Očekuje se da će izložba „DIPLOMA 2024“ privući veliki broj posetilaca i da će doprineti promociji mladih umetnika i njihovog rada.

Tamara Nikolić avatar