EXPO 2027 predstavljen na Jahorina ekonomskom forumu

Milan Petrović avatar

Na Jahorini je održan ekonomski forum pod nazivom „Zapadni Balkan – Dugoročni pravci razvoja“, a jedna od ključnih prezentacija ekonomskih potencijala regiona bila je ona koju je održao direktor Specijalne međunarodne izložbe „EXPO 2027“ Beograd, Dušan Borovčanin.

Borovčanin je istaknuo da „EXPO 2027“ predstavlja veliku priliku za privlačenje pažnje zemalja koje bi mogle razmotriti mogućnost poslovanja u regionu, suradnje s lokalnim kompanijama ili intenzivne diplomatske aktivnosti. On je naglasio da „EXPO 2027“ može potaknuti razvoj svih sektora u ekonomiji te da će na izložbi sudjelovati više od 100 zemalja, kao i važne međunarodne organizacije i korporacije.

Tema specijalizirane izložbe u Beogradu bit će „Igra(j) za čovječanstvo: Sport i glazba za sve“, koja se bavi značajem igre, sporta i glazbe za razvoj čovječanstva. Očekuje se da će više od 2,6 milijuna posjetitelja uživati u sadržaju paviljona Srbije i drugih zemalja na 25 hektara izložbenog prostora.

Rukovoditelj Centra za podršku investicijama i javno-privatno partnerstvo Privredne komore Srbije (PKS), Đorđe Andrić, također je istaknuo važnost „EXPO 2027“ za domaće kompanije i privlačenje investitora u regiju. On je naglasio da organizacija ovakve izložbe pokazuje stabilnost i prepoznatljivost Srbije kao investicijske destinacije te kao lidera u promoviranju ekonomske integracije Zapadnog Balkana.

Na Jahorini se okupilo više od 600 sudionika na 7. Jahorina ekonomskom forumu, gdje su diskutirali o dugoročnim pravcima razvoja Zapadnog Balkana. Forum je okupio vrhunske stručnjake i poslovne lidere s ciljem poboljšanja javnih politika, ekonomije i kvalitete života građana Bosne i Hercegovine te regije. Predviđeno je održavanje 16 panela s oko 100 panelista koji će raspravljati o ključnim temama koje oblikuju budućnost Balkana i dugoročne planove razvoja.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: