Danas počinje prijava za prijemne ispite za specijalizovana odeljenja! Može i lično i elektronski

Milan Petrović avatar

Prijava za prijemne ispite za specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničke srednje škole počinje danas i traje do 22. aprila. Elektronska prijava kandidata obavlja se na portalu Moja srednja škola, a učenici se mogu direktno prijaviti i u svojoj osnovnoj ili u školi u kojoj polažu ispite. Polaganje prijemnih ispita će se održati od 10. do 19. maja, a rezultate će učenici moći da vide na portalu Moja srednja škola.

Preliminarnim planom upisa je predviđeno nešto manje od 5.000 mesta u specijalizovanim odeljenjima gimnazija i umetničkim srednjim školama, uključujući odeljenja za matematiku, fiziku, geografiju, istoriju, računarstvo, informatiku, biologiju, hemiju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, filološke nauke, sport, bilingvalna odeljenja, likovne, baletske i muzičke škole.

Za upis u ovakva odeljenja potrebno je položiti prijemni ispit koji će proveriti sklonosti i sposobnosti učenika. Prijava traje do 22. aprila do 16 sati, a Ministarstvo prosvete je pozvalo sve zainteresovane učenike da se na vreme prijave. Elektronska prijava se obavlja na portalu Moja srednja škola, a učenici mogu direktno obaviti prijavu u svojoj osnovnoj ili srednjoj školi.

Ministarstvo prosvete je također saopštilo da će polaganje prijemnih ispita biti organizovano od 10. do 19. maja, nakon čega će učenici moći da vide rezultate prijava na portalu Moja srednja škola. Planirano je da se otvori nešto manje od 5.000 mesta u specijalizovanim odeljenjima gimnazija i umetničkim srednjim školama, s različitim oblastima kao što su matematika, fizika, geografija, računarstvo, biologija, hemija, scenska i audio-vizuelna umetnost, filologija, sport, bilingvalna odeljenja, likovna, baletska i muzička škola.

Za upis u ove programe je potrebno položiti prijemni ispit kako bi se proverile sklonosti i sposobnosti učenika. Ministarstvo prosvete je objavilo da je danas počeo rok za prijavu za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničke srednje škole. Prijava traje do 22. aprila do 16 sati, a učenici se mogu prijaviti putem portala Moja srednja škola ili direktno u svojoj osnovnoj ili srednjoj školi.

Prijemni ispiti će se održati od 10. do 19. maja, a rezultati će biti objavljeni na portalu Moja srednja škola. Planirano je otvaranje oko 5.000 mesta u specijalizovanim odeljenjima gimnazija i umetničkim srednjim školama, kao što su matematika, fizika, geografija, istorija, računarstvo, informatika, biologija, hemija, scenske i audio-vizuelne umetnosti, filologija, sport, bilingvalne odeljenja, te likovne, baletske i muzičke škole.

Za upis u ova odeljenja potrebno je položiti prijemni ispit koji će proveriti sklonosti i sposobnosti učenika. Ministarstvo prosvete pozvalo je sve zainteresovane učenike da se blagovremeno prijave i omoguće sebi priliku za upis u željeno specijalizovano odeljenje ili umetničku srednju školu.

Milan Petrović avatar