Borusija predstavila novog komandanta! Anton predstavljen u Dortmundu

Aleksandar Vuković avatar

Nemački fudbaler Valdemar Anton postao je novi igrač Borusije iz Dortmunda nakon što je prešao iz Štutgarta. Anton, koji je nedavno igrao u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv Španije, potpisao je ugovor sa Dortmundom koji važi do 2028. godine. On je prethodno četiri godine proveo u Štutgartu i debitovalao za nemačku reprezentaciju u martu ove godine.

Anton je izjavio da se raduje svojoj prvoj utakmici za Borusiju i da je prvobitno planirao ostati u Štutgartu, ali je odlučio promeniti klub nakon što je došla ponuda Dortmunda. On će zameniti Matsa Humelsa koji je napustio klub kao slobodan igrač, a na njegov angažman insistirao je novi trener Nuri Šahin. Borusija Dortmund je nedavno stigla do finala Lige šampiona, što je Antonu pokazalo koliki potencijal klub ima.

Novi Borusijin defanzivac izrazio je spremnost da preuzme važnu ulogu u timu i da se pokaže pred navijačima i saigračima. Klub ga je srdačno dočekao, a Anton je istakao da se od samog početka osećao dobrodošlim. Sa novim pojačanjem, Borusija Dortmund se nada da će nastaviti sa uspesima u budućim takmičenjima.

Aleksandar Vuković avatar

Pročitajte takođe: