Bila je seks bomba devedesetih u Srbiji! U „Mom rođaku sa sela“ glumi ženu iz naroda i totalno je neprepoznatljiva (FOTO)

Tamara Nikolić avatar

Anja Popović je talentirana glumica s impresivnom karijerom. Rođena je 1967. godine i tijekom svoje više od 30-godišnje karijere odigrala je 16 uloga u raznim filmovima i serijama, s sve sporedne uloge. Međutim, ostala je upamćena po ulozi Ruskinje Galine iz filma „Treća sreća“ iz 1995. godine.

U ovom filmu, uz Radoša Bajića koji je glumio Sekulu, Anja je odigrala nezaboravan lik koji je i danas prepoznatljiv. Također, svi se sjećaju Anjinih dogodovština sa Milenom Dravić koja je glumila proročicu Antilopu. U to vrijeme, Anja je imala 26 godina i pokazala je svoj seksepil, što ju je proglasilo za jednu od najljepših glumica u Srbiji i stekla je status seks simbola.

Njezina glumačka karijera započela je 1990. godine vrlo uspješno, kada je dobila Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu „Zaboravljeni“. Publika je također pamti po ulogama u filmu „Podzemlje“ iz 1995. godine, gdje je glumila Mustafinu ženu, i seriji „Moj rođak sa sela“ iz 2008. godine, gdje je tumačila lik Cice Katanić, koja se trenutno reprizira na RTS.

Anja Popović je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i danas vodi dramski studio u Domu omladine u Beogradu, gdje radi s mladim talentima. Posljednji film u kojem je Anja snimila bila je dramakomedija „Parada“ iz 2015. godine, gdje je tumačila lik Ivane. Nakon toga, nije se pojavila ni u jednom projektu, ni na televiziji ni na filmu.

Serija „Bolji život“ se, nakon više od 30 godina prvog prikazivanja, ponovo reprizira na RTS-u i i dalje izaziva veliku pažnju publike. Anja Popović je ostavila nezaboravan trag u filmskoj industriji svojim talentom i karakterom, te je definitivno jedna od najznačajnijih sporednih glumica u Srbiji. Njezina uloga u filmu „Treća sreća“ ostat će upamćena kao jedna od najboljih u njezinoj karijeri.

Tamara Nikolić avatar