Bez vode na Vračaru zbog radova na vodovodnoj mreži

Milan Petrović avatar

U Beogradu, najveći grad u Srbiji, situacija sa snabdevanjem pijaćom vodom postaje sve ozbiljnija zbog velikih vrućina i nedostatka padavina. Zbog ovog problema, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je apelovao na potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

U cilju obezbeđenja najnužnijih potreba za pijaćom vodom, uprava JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je obezbedila auto-cisternu koja će moći da odgovori na hitne potrebe potrošača u slučaju nenadane situacije.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Servisnom centru Grada Beograda na broj 11-0-11 ili na besplatni broj telefona za sve pozive iz fiksne telefonije 0800 11-00-11. Pored toga, informacije o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb adresi www.bvk.rs.

Ova situacija sa snabdevanjem vodom posebno je ozbiljna s obzirom na ekstremne vremenske uslove koje Beograd trenutno doživljava. Visoke temperature i nedostatak padavina dodatno pritišću već oskudne zalihe vode i dovode do smanjenja pritiska u vodovodnoj mreži.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ svakodnevno radi na održavanju i popravci vodovodne mreže kako bi obezbedili normalno snabdevanje potrošača vodom. Međutim, zbog trenutne situacije, apeluju na potrošače da budu štedljivi u potrošnji vode i da je koriste samo za najosnovnije potrebe.

Osim toga, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ preporučuje da se izbegava korišćenje vode za zalivanje bašti, pranje automobila ili punjenje bazena kako bi se sačuvala što veća količina vode za piće.

Grad Beograd je prepoznao ozbiljnost situacije i radi na pronalasku dugoročnih rešenja kako bi se obezbedilo stabilno snabdevanje vodom u budućnosti. Pored toga, planiraju da sprovedu edukativne kampanje o štednji vode i važnosti očuvanja ovog resursa.

U međuvremenu, potrošači se pozivaju da budu odgovorni i da sarađuju sa vlastima kako bi se izbegla kriza sa snabdevanjem vodom. Važno je da se svi uključe u akciju štednje vode kako bi se sačuvale zalihe za hitne situacije i osiguralo normalno funkcionisanje u ovim teškim vremenskim uslovima.

Kako bi se obezbedilo da svi potrošači budu obavešteni o aktuelnoj situaciji sa snabdevanjem vodom, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ će redovno ažurirati informacije na svojoj veb stranici i putem servisnog centra Grada Beograda.

Uz solidarnost i svest o važnosti štednje vode, zvaničnici se nadaju da će se prebroditi ovaj izazov sa snabdevanjem pijaćom vodom i da će se grad Beograd uspešno suočiti sa posledicama ekstremnih vremenskih uslova.

Milan Petrović avatar