Apelacioni sud u Prištini odbio žalbe trojice Srba uhapšenih zbog Banjske, ostaju u pritvoru još najmanje dva meseca

Milan Petrović avatar

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je odluku Osnovnog suda o produženju pritvora za trojicu Srba uhapšenih nakon sukoba u Banjskoj septembra prošle godine. Trojici Srba – Vladimiru Toliću, Dušanu Maksimoviću i Blagoju Spasojeviću, produžena je mera pritvora za još dva meseca, jer postoji rizik da bi mogli ponoviti krivična dela ili uticati na svedoke. Osnovni sud je doneo rešenje o produženju pritvora 21. juna, a trojica Srba su u pritvoru od septembra 2023. godine.

Apelacioni sud u Prištini donio je odluku da neće osloboditi trojicu Srba optuženih za krivična dela nakon sukoba u Banjskoj prošle godine. Trojici Srba – Vladimiru Toliću, Dušanu Maksimoviću i Blagoju Spasojeviću, produžena je mera pritvora za još dva meseca jer postoji rizik da bi mogli ponoviti krivična dela ili uticati na svedoke. Osnovni sud je doneo rešenje o produženju pritvora 21. juna, a trojica Srba su u pritvoru od septembra 2023. godine. Apelacioni sud je potvrdio odluku Osnovnog suda da se trojici Srba produži mera pritvora za još dva meseca.

Trojica Srba optužena za krivična dela nakon sukoba u Banjskoj prošle godine ostaće u pritvoru još dva meseca. Apelacioni sud u Prištini odbio je žalbe na rešenje o produženju pritvora, potvrđujući odluku Osnovnog suda da se mera pritvora produži za trojicu Srba. Trojica optuženih – Vladimir Tolić, Dušan Maksimović i Blagoje Spasojević, uhapšeni su nakon sukoba u Banjskoj i osumnjičeni su za teška krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova. Osnovni sud je doneo rešenje o produženju pritvora 21. juna, a trojica Srba su u pritvoru od septembra 2023. godine.

Trojici Srba uhapšenih nakon sukoba u Banjskoj prošle godine produžen je pritvor za još dva meseca. Apelacioni sud u Prištini odbio je žalbe na rešenje o produženju pritvora trojici Srba – Vladimiru Toliću, Dušanu Maksimoviću i Blagoju Spasojeviću. Osnovni sud je doneo rešenje o produženju pritvora 21. juna, a trojica Srba su u pritvoru od septembra 2023. godine. Apelacioni sud je potvrdio odluku Osnovnog suda da se mera pritvora produži za još dva meseca jer postoji rizik da bi optuženi mogli ponoviti krivična dela ili uticati na svedoke.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: