Aleksandar Vučić na svečanosti povodom mađarskog predsedavanja Savetom EU

Jovana Radić avatar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom mađarskog preuzimanja predsedavanja Savetom EU. Na početku svečanosti intonirane su himne Republike Srbije, Mađarske i EU. Vučić je u svom govoru istakao da su narednih 6 meseci presudni za Srbiju, koja predstavlja važan deo Zapadnog Balkana. On je naglasio značaj stabilnosti Srbije za stabilnost regiona i istakao je važnost jasne i nedvosmislene budućnosti zemlje.

Tokom govora došlo je do problema s tonskom opremom, na što je Vučić kroz smeh prokomentarisao „Ne smeš da kažeš ništa“. On je pozvao EU da podrži Srbiju u ostvarivanju svojih ciljeva i da razume da nije uvek glupo sve što predlažu manje zemlje. Vučić je čestitao Mađarima na hrabrosti u korišćenju reči mir, istakavši da je mir najpotrebniji.

Predsednik Srbije je izrazio nadu u otvaranje novog klastera 3 i istakao da se Srbija nada podršci EU u ostvarivanju svojih ciljeva. On je naglasio da Srbija, iako možda nije velika i važna za EU, uvek može biti dobar prijatelj. Vučić je završio svoj govor pozdravljajući predsedavanje Mađarske, izražavajući nadu da će biti lakše za sve strane.

Vučić je također istakao da će Srbija umeti uzvratiti poštovanje Evropi i drugim zemljama članicama. On je pozvao na jačanje prijateljstva između Srbije i Mađarske, kao i partnerstva sa evropskim prijateljima. Vučić je zaključio svoj govor pozdravljajući predsedavanje Mađarske i bio pozdravljen aplauzom.

Svečanost je protekla u prisustvu visokih zvaničnika Mađarske i drugih zemalja, a Vučićev govor je dobio podršku i odobravanje prisutnih. Sve u svemu, Vučićeva poruka bila je posvećena jačanju saradnje i stabilnosti u regionu, ističući važnost mira i podrške međusobnom prijateljstvu među zemljama članicama EU.

Jovana Radić avatar

Pročitajte takođe: