Za 14 dana kamen temeljac italijanske firme, ali to nije sve

Milan Petrović avatar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio Niš kako bi prisustvovao ceremoniji početka izgradnje železničke obilaznice oko grada. Vučić je istakao značaj ove investicije, naglašavajući da će to biti od velike pomoći u ubrzavanju transporta između Niša i drugih gradova.

Tokom posete, predsednik je najavio da će za 14 dana postaviti kamen temeljac za izgradnju terminala na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, u koji je već uloženo 32 miliona evra. Predsednik je takođe istakao da su auto-putevi često preopterećeni i da će nova železnica Beograd-Niš pružiti brži i efikasniji način transporta.

Vučić je najavio da će putovanje između Budimpšete i Niša trajati svega četiri sata, što je značajno ubrzanje u odnosu na trenutne uslove. On je istakao koliko je važno ova investicija za infrastrukturu i ekonomiju Srbije, te je pohvalio saradnju sa italijanskom firmom Ariston, koja je zadužena za izgradnju obilaznice.

Ova investicija je samo jedan u nizu infrastrukturnih projekata koje je predsednik Vučić najavio u proteklom periodu. Najavljuje se da će izgradnja železničke obilaznice oko Niša biti završena u narednih nekoliko godina, pružajući bolje uslove za transport robe i putnika.

Vučić je takođe istakao da je ova investicija deo šire strategije jačanja infrastrukture i ekonomije Srbije, te da će doprineti povezivanju i razvoju regiona. On je naglasio važnost modernizacije železnice i poboljšanja transportne infrastrukture kao osnova za dalji ekonomski razvoj zemlje.

Predsednik je takođe podsetio na važnost smanjenja troškova transporta i povećanja efikasnosti u logistici kako bi se privukli investitori i podstakao ekonomski rast. On je naglasio da je izgradnja železničke obilaznice oko Niša samo jedan korak ka ostvarenju ovih ciljeva.

Ova investicija je deo šire strategije modernizacije infrastrukture Srbije, koja uključuje izgradnju novih puteva, auto-puteva, železnica i aerodroma. Predsednik je naglasio da je ova investicija samo početak planiranih infrastrukturnih projekata, te da će se nastaviti ulaganja u poboljšanje transportne infrastrukture širom zemlje.

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša će omogućiti brži i efikasniji transport robe i putnika, smanjujući gužve na putevima i poboljšavajući povezanost sa drugim gradovima i regionima. Ova investicija će takođe doprineti ekonomskom razvoju Niša i okolnih područja, otvarajući nove mogućnosti za privredni rast i investicije.

Predsednik Vučić je istakao da je ova investicija deo šire strategije jačanja infrastrukture Srbije i razvoja transportnog sektora. On je naglasio da je železnica ključna za povezivanje gradova i regiona, te da će modernizacija železnice pružiti bolje uslove za transport robe i putnika.

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša je samo jedan korak ka ostvarenju ovih ciljeva, te će doprineti efikasnijem i bržem transportu, smanjenju troškova i povećanju konkurentnosti privrede. Predsednik je istakao značaj ove investicije za razvoj Srbije i regiona, te je pozvao sve da podrže ove projekte kako bi se ubrzao ekonomski rast zemlje.

Milan Petrović avatar