Vučić se obraća iz Njujorka: Naš narod treba da zna da ćemo se boriti za njih

Jovana Radić Avatar

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo nakon govora na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a u New Yorku, ističući da su poruke Srbije bile sadržajne i jasne, ali nisu bile ni opširne ni oštare. On je naglasio da su se mogli čuti argumenti koji su se bazirali na činjenicama, te je istaknuo da su najoštriji protivnici Srbije bili Velika Britanija i Švicarska.

Vučić je naglasio da je Srbija bila predstavljena na sastanku UN-a onako kako treba, te da su se borili za svoju zemlju. On je istaknuo da je iako neki drugi iz različitih razloga nisu podržavali Srbiju, oni su ipak uspjeli postići male, ali značajne pobjede za svoju zemlju.

Jedna od tema govora bila je situacija na Kosovu i Metohiji. Vučić je izrazio žaljenje zbog toga što američki predstavnik nije podržao raspravu o toj temi, ali je istaknuo da su ipak uspjeli postići značajne rezultate.

Predsjednik Vučić je također istaknuo da je nastavak dijaloga između Srbije i Kosova moguć jedino ako se formira Zajednica srpskih opština, koju srpski narod čeka već 11 godina.

Sastanak Vijeća sigurnosti UN-a održan je u New Yorku, a na njemu su sudjelovali visoki predstavnici međunarodne zajednice, uključujući i američkog predsjednika Joea Bidena. Vijeće sigurnosti UN-a je glavno tijelo UN-a odgovorno za očuvanje međunarodnog mira i sigurnosti.

Vučić je istaknuo da je ponosan na to što su uspjeli predstaviti Srbiju na najbolji mogući način te da će se boriti za bolju budućnost svoje zemlje. On je istaknuo da su svi argumenti koje su iznijeli bili temeljeni na stvarnim činjenicama te da su se uspjeli izboriti za značajnu pobjedu za Srbiju.

Osim toga, predsjednik Vučić je istaknuo da će se nastaviti boriti za svoju zemlju te da su spremni za nastavak dijaloga s kosovskim vlastima. On je naglasio da je situacija na Kosovu i Metohiji iznimno važna za Srbiju te da će se uvijek zalagati za interese svog naroda.

Nakon niza sastanaka i razgovora, Vučić je izjavio da je sretan što su uspjeli postići značajne rezultate i iskazao zadovoljstvo onime što su mogli čuti tijekom sastanka. Istaknuo je da je Srbija uspjela prezentirati svoje stajalište na najbolji mogući način te da su se uspjeli izboriti za važne interese svoje zemlje.

Na kraju govora, predsjednik Vučić je pozvao na nastavak dijaloga između Srbije i Kosova te je istaknuo da je spremna surađivati s međunarodnom zajednicom kako bi se postiglo trajno rješenje za kosovsko pitanje. Rekao je da je dijalog ključan za postizanje mira i stabilnosti u regiji te da će Srbija nastaviti aktivno sudjelovati u tom procesu.

Jovana Radić Avatar