Vratila se Opel Frontera (FOTO)

Milan Petrović avatar

Njemački proizvođač automobila Opel nedavno je objavio prve fotografije i tehničke detalje nove Opel Frontere koja se razlikuje od originalnog modela koji je prestao proizvoditi prije 20 godina.

Nova Opel Frontera dolazi nakon tizera iz januara, koji je otkrio malo toga o novom modelu. Dizajn novog crossovera je konačno otkriven, a naziv modela će sigurno privući pažnju ljubitelja automobila starije generacije. Ovaj model će nositi ime koje je Opel koristio između 1991. i 1998. godine za terenac baziran na Isuzu Wizard modelu.

Spoljašnjost nove Frontere podsjeća na model Mokka, sa LED farovima i „Vizor“ dizajnom maske koji se mogu vidjeti i na drugim Opelovim modelima. Dostupan je u dvobojnoj kombinaciji narandžaste i sjajno crne boje.

Frontera više nije klasični terenac sa šasijom, već pripada kompaktnom segmentu porodičnih vozila. Biće dostupan u električnoj verziji od samog početka i kupcima će također biti ponuđene verzije sa 48-voltnim hibridnim pogonom.

Unutrašnjost kabine je moderna i kombinira poznate Stellantisove rješenja. Opelov digitalni kokpit Pure Panel sa dva ekrana od 10 inča biće standardna oprema. Kada su sjedišta podignuta, Frontera nudi više od 460 litara prtljažnog prostora, a sa spuštenim sjedištima, zapremina se povećava na 1.600 litara.

Osim toga, zadnja klupa je podijeljena u odnosu 60:40, a u osnovnu opremu uključen je i podesivi pod prtljažnika. Kupci mogu naručiti i funkcionalne krovne nosače kako bi iskoristili nosivost krova od preko 200 kilograma.

Kupci će moći birati između električne verzije i visokoefikasnih pogona sa 48-voltnom hibridnom tehnologijom zasnovanom na 1.2 trocilindarskom turbo benzinskom motoru. Više informacija o novoj Fronteri će biti dostupno uskoro.

Ova nova Opel Frontera obećava da će biti vrlo moderna i praktična porodična vozila, sa mnogo prostora za prtljag i mogućnost izbora između električnog i hibridnog pogona. Očekuje se da će ovaj model biti popularan među ljubiteljima automobila u Europi.

Milan Petrović avatar