VELIKA TUGA: Preminuo bivši igrač Crvene zvezde

Aleksandar Vuković avatar

Zoran Vorotvić, nekadašnji fudbaler Sutjeske i Crvene zvezde, preminuo je u 67. godini života. Vorotvić je bio jedan od poznatijih fudbalera u bivšoj Jugoslaviji i ostavio je značajan trag u svetu fudbala. Rođen je u Nikšiću, gdje je započeo svoju fudbalsku karijeru, a potom je igrao za Crvenu zvezdu u periodu od 1975. do 1978. godine.

Vorotvić je tokom svoje karijere igrao na poziciji defanzivnog vezista i bio je poznat po svojoj preciznoj igri i snažnom udarcu. Bio je važan igrač za sve timove za koje je nastupao, a posebno je ostavio trag u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio nekoliko titula prvaka Jugoslavije. Nakon završetka igračke karijere, Vorotvić je radio kao trener i bio je aktivan u fudbalskim krugovima.

Smrt Zorana Vorotvića je šokirala fudbalsku zajednicu u regionu, a brojni fudbaleri, treneri i navijači izrazili su svoje saučešće i prisećali se njegovih dostignuća na terenu. Vorotović će zauvek ostati upamćen kao jedan od najboljih fudbalera svog vremena, čija je igra inspirisala mnoge mlade generacije fudbalera.

Njegova smrt je ostavila prazninu u svetu fudbala, ali će njegovo nasleđe živeti kroz sećanja na njegove sjajne igre i veliki doprinos fudbalu. Sa tugom u srcima, fudbalska zajednica oprostila se od Zorana Vorotvića, čiji će lik zauvek ostati urezan u istoriju fudbala.

Aleksandar Vuković avatar