Uživo, Novak Đoković – DŽejkob Fernli: Ko je ovo mogao da očekuje na Vimbldonu?!

Aleksandar Vuković avatar

Novak Đoković igra meč drugog kola Vimbldona protiv Džejkoba Fernlija. Ovaj neočekivani duel između najboljeg tenisera svih vremena i relativno nepoznatog Škota privlači pažnju publike. Fernli je do ovog turnira bio relativno anoniman, sa samo jednom pobedom na ATP turniru pre Vimbldona. Međutim, uspeo je da napravi senzaciju pobedivši favorizovanog Španca Alehandra Moro Kanasa u prethodnom meču.

Duel Đokovića i Fernlija počeo je iznenađujuće dobro za mladog Škota, koji je uspeo da osvoji prvi set u meču. Međutim, Novak nije dugo dozvolio iznenađenje, već je uspeo da se vrati u meč i osvoji drugi set. Prvi set je završen rezultatom 6:3 u korist Đokovića, dok je drugi set bio neizvestan sve do samog kraja.

Fernli je pokazao da može da parira Novaku svojom agresivnom igrom, ali je na kraju Noletova klase ipak prevladao. Novak je uspeo da dođe do brejka u trećem setu, osiguravajući sebi vođstvo u meču. Iako je Fernli pružao snažan otpor, na kraju je morao da prizna nadmoć Novaka, koji je uspeo da zadrži kontrolu nad mečom.

Đoković je pokazao da se potpuno oporavio nakon problema sa kolenom i da je spreman za izazove koji ga čekaju na Vimbldonu. Publika je sa oduševljenjem pratila meč, navijajući za svog omiljenog tenisera. Novak je bio fokusiran i odlučan da ostvari pobedu, što je na kraju i uspeo.

Ovaj meč je još jednom potvrdio Novakovu dominaciju u svetu tenisa i njegovu veličinu kao igrača. Njegova pobeda nad mladim Škotom Džejkobom Fernlijem je još jedan korak ka osvajanju novog gren slem turnira. Publika je uživala u vrhunskom teniskom spektaklu i mogla je da vidi zašto je Đoković jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta.

Ukoliko želite da pratite sve teniske vesti i novosti o Novaku Đokoviću, pratite sportske stranice portala „Novosti“. Tamo možete pronaći sve informacije o najnovijim mečevima, rezultatima i dešavanjima u svetu tenisa.

Na kraju meča, Novak Đoković je još jednom potvrdio svoj kvalitet i pokazao zašto je jedan od najboljih tenisera svih vremena. Sa osvojenom pobedom nad Fernlijem, Đoković nastavlja svoj put ka osvajanju još jednog Vimbldona i dodavanju novog gren slema u svoju bogatu kolekciju trofeja.

Aleksandar Vuković avatar

Pročitajte takođe: