U Specijalnom sudu nastavljeno suđenje „vračarcima“: Njih 13 negiralo krivicu

Milan Petrović avatar

Specijalni sud u Beogradu danas je bio poprište suđenja za 13 optuženika pripadnika organizirane kriminalne grupe „vračarci“ koji su negirali krivicu u vezi s tri teška ubojstva i šest pokušaja teških ubojstava.

Miloš Raičević, jedan od optuženika, tvrdi da nije počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, dodajući da nikada nije imao kriptirani telefon i da ne poznaje ostale optuženike.

Nikola Božilović također nije priznao krivicu i ustvrdio je da nije osuđivan, da nije član nikakve grupe, niti je imao pištolje, te da ne poznaje žrtve u ovom slučaju.

Isto je izjavio i Rajko Topić, dodajući da mu se optužnicom stavlja na teret udruživanje radi počinjenja krivičnih djela, potpomaganje u teškom ubojstvu i pokušaj teškog ubojstva.

Stevan Mandarić i Filip Grujić su kratko negirali krivicu i nisu željeli odgovarati na pitanja.

Strahinja Savić i Vojin Stupar, koji su u pritvoru u Crnoj Gori, također su dali svoje iskaze u sudu, pri čemu je Savić negirao poznavanje optuženika, dok je Stupar odbio iznijeti svoju obranu.

Jedini optuženik koji se brani sa slobode, Draško Nikolić tvrdi da je puška i pištolj pronađeni u stanu njegovog oca pripadali djedu i ocu koji su se borili u Drugom svjetskom ratu.

Nikola Vukojević tvrdi da nije posjedovao kriptirani telefon „Skaj“ te da su navodi optužnice da je kupio automobil u studenom lažni jer ga je kupio u siječnju 2019. godine. On tvrdi da poznaje nekoliko optuženika jer su išli zajedno u školu, ali naglašava da je bio u kućnom pritvoru s elektronskim nadzorom u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Na pitanje tužiteljstva o poznavanju Lazara Vukićevića, Vukojević je rekao da ga nikada u životu nije vidio.

Ognjen Drašković tvrdi da se ne može braniti od nečega što se nije dogodilo i da nije prisiljavao Savićevu sestru da uzme odvjetnika.

Danilo Tešić detaljno je opisao svoje hapšenje te negirao sudjelovanje u planiranju i pokušaju ubojstva Savića.

Aleksandra Čović, jedina optužena žena, negirala je krivicu i istakla da nije sudjelovala u pokušaju ubojstva Strahinje Savića.

Optuženi Bogdan Dimitrijević i Dejan Rutanj također su negirali krivicu u vezi s paljenjem lokala i automobila Ivana Blagojevića.

Suđenje se nastavlja u utorak kada će biti saslušan oštećenik Samir Divljanović.

Prema optužnici, vođe grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer. Ukupno 45 osoba optuženo je u ovom predmetu, od kojih su neki u bijegu, a vođe grupe se suočavaju s optužbama za organiziranje grupe od 2019. do 2022. godine.

Grupa se tereti za brojna ubojstva i pokušaje ubojstava, a vođe grupe se trenutno nalaze u bijegu te im se sudi u odsutnosti.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: