U Beogradu u pet saobraćajnih nezgoda pet lakše povređenih osoba

Milan Petrović avatar

Pet saobraćajnih nezgoda u Beogradu noćas su rezultirale sa pet lakše povređenih osoba, saopštila je Hitna pomoć. Nakon pružanja prve pomoći na mestima udesa, dvoje dece je prevezeno u Dečju kliniku u Tiršovoj, dok su odrasle osobe prevezene u Urgentni centar.

Ukupno 22 ekipe Hitne pomoći su intervenisale 124 puta tokom protekle noći, od čega je 21 intervencija bila na javnim mestima. Veliki broj poziva je bio vezan za slučajeve intoksikacije alkoholom, dok su se hronični bolesnici kao što su astmatičari, hipertenzičari, psihijatrijski pacijenti i pacijenti sa malignitetima najviše javljali za pomoć.

Očevici navode da su nezgode bile posledica brze vožnje i nepažnje, te apeluju na vozače da budu oprezniji u saobraćaju. Hitna pomoć je istakla važnost poštovanja saobraćajnih propisa kako bi se izbegli slični incidenti u budućnosti.

Saobraćajne nezgode su čest problem u Beogradu i širom Srbije, te je neophodno da se vozači pridržavaju propisa i voze odgovorno kako bi se smanjio broj povređenih u saobraćajnim nesrećama. Hitna pomoć i nadležne službe apeluju na vozače da vožnju shvate ozbiljno i da budu svesni potencijalnih posledica svojih postupaka na putu.

Bezbednost u saobraćaju treba da bude prioritet za sve učesnike, kako bi se sačuvali životi i izbegle nezgode. Hitna pomoć je uvek spremna da pruži pomoć i podršku u slučaju saobraćajnih nesreća, ali je važno da se vozači pridržavaju propisa i voze odgovorno kako bi se smanjio broj povređenih i stradalih u saobraćaju.

Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da budu odgovorni i da voze pažljivo, kako bi se sačuvali životi i izbegle nezgode. Hitna pomoć je tu da pruži pomoć u slučaju nesreća, ali je važno da vozači budu svesni svoje odgovornosti na putevima i da poštuju saobraćajne propise.

Saobraćajne nezgode su ozbiljan problem koji može imati fatalne posledice, te je neophodno da svi vozači budu svesni svoje uloge u očuvanju bezbednosti u saobraćaju. Hitna pomoć će nastaviti da pruža podršku i pomoć u slučaju nesreća, ali je važno da vozači preuzmu odgovornost za svoje postupke i voze odgovorno kako bi se izbegle tragedije na putevima.

Bezbednost u saobraćaju je zajednička odgovornost svih učesnika, te je važno da svi vozači budu svesni posledica svojih postupaka na putu. Hitna pomoć će nastaviti da pruža pomoć i podršku u slučaju saobraćajnih nesreća, ali je neophodno da se vozači pridržavaju propisa i voze odgovorno kako bi se smanjio broj povređenih i stradalih na putevima.

Milan Petrović avatar

Pročitajte takođe: